Home » Archief » Koningsdag 2021 » The Streamers meest bekeken streaming-event ooit in Nederland, groep kondigt nieuw optreden aan

The Streamers meest bekeken streaming-event ooit in Nederland, groep kondigt nieuw optreden aan

Gepubliceerd op 27 april 2021 om 21:32


The Streamers meest bekeken streaming-event ooit in Nederland, groep kondigt nieuw optreden aan | Mediafuze

Het concert van The Streamers ter gelegenheid van Koningsdag was een enorme hit. Het aantal kijkers naar het Oranjeconcert van gelegenheidsformatie The Streamers passeerde dinsdagavond rond 22.00 uur de 2,5 miljoen kijkers. Volgens de organisatie is het daarmee het meest bekeken streaming-event ooit in Nederland.

Het optreden was iets later begonnen dan gepland. Door technische problemen vanwege de drukte moesten de artiesten even op zich laten weten. In de laatste uren voor aanvang van het concert ontstond er plotseling nog een stormloop op kaartjes. Meer dan 50.000 mensen probeerden in het laatste uur nog een ticket te bemachtigen. Hier bleek het systeem niet tegen bestand.

Met de 2,5 miljoen kijkers trekt het concert bij de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde meer kijkers dan het vorige optreden in Koninklijk Theater Carré. Hier keken op het hoogtepunt 1,8 miljoen mensen naar. De kijkers logden dinsdag niet alleen vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen.

Rondleiding

Frank Lammers rekte aan het begin van de stream even wat tijd door een rondleiding te geven door de Koninklijke Stallen, zodat iedereen later kon genieten van optredens van artiesten als Guus Meeuwis, Maan en Sanne Hans. Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde. 

Eerder op de dag kwamen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane al even kijken bij de repetitie. Het is voor het eerst dat bij Paleis Noordeinde een groot popconcert plaatsvindt.
Na afloop kondigde de gelegenheidsformatie al gelijk weer een nieuw concert aan. Op 29 mei zullen ze weer samen optreden. Meer informatie volgt nog.


27 april 2021

The Streamers geven koningsdagconcert bij Paleis Noordeinde

The Streamers is een tijdens de coronacrisis ontstane gelegenheidsband en bestaat uit een grote groep Nederlandse artiesten, onder wie: Nick & Simon, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, Maan, Typhoon en Suzan & Freek. En ook Thomas Acda, Paul de Munnik, Paul de Leeuw, Rolf Sanchez, VanVelzen, Davina Michelle, Miss Montreal en Diggy Dex maken deel uit van de groep.

Lees meer »
18 april 2021

The Streamers sluiten Koningsdag 2021 af bij Paleis Noordeinde

Vrijdag ontving de band via Instagram de uitnodiging van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima om de feestdag af te sluiten vanaf het werkpaleis. Het is hoogst zeldzaam dat het terrein van Paleis Noordeinde het decor vormt voor een concert. Een popconcert van deze omvang heeft nooit eerder plaatsgevonden op het binnenplein van het Koninklijk Staldepartement op Paleis Noordeinde. Wel werden er tot 2013 de klassieke Koninginnedagconcerten in de grote balzaal van het paleis georganiseerd voor genodigden.

Lees meer »


«