Home » Diensten » Livestream Camera's » Verkeer » Roermond, kruising N280

Livestream Camera
Roermond, kruising N280

N280 Roer­mond

De N280 is de belangrijkste oost-westverbinding in Midden-Limburg. Het verkeer op deze weg neemt de laatste jaren flink toe. Vooral in Roermond en omgeving. Daarom willen de Provincie Limburg en de gemeente Roermond dat er een betere verbinding komt tussen de gemeenten Roermond en Leudal. Ook moet de N280 beter aansluiten op de A2, de A73 en de B52 naar Duitsland.

Om stad en omgeving goed bereikbaar te houden, is herinrichting van de N280 noodzakelijk. We beginnen in 2019 met het traject bij Roermond tussen afrit Horn en Sint Wirosingel. Het deel tussen Leudal en de A2 ter hoogte van Kelpen/Oler volgt later.

Vernieuwing van de N280 leidt tot een aantal verbeteringen, zoals de doorstroming en veiligheid van het verkeer, de bereikbaarheid van Roermond en een betere leefomgeving.

De N280 verbindt Roermond!

Projectpartners

De verbetering van de N280 Roermond is een flinke klus. De Provincie Limburg en de Gemeente Roermond werken hiervoor nauw met elkaar samen. Heijmans Infra en Ploegam voeren gezamenlijk de werkzaamheden uit onder de naam Werkend Hardt.

Wat verandert er?

De N280 Roermond ziet er straks anders uit. De belangrijkste aanpassingen op een rij:

Scheiden van plaatselijk en doorgaand verkeer

Tussen de Sint Wirosingel en Hatenboer - De Weerd scheiden we het doorgaande verkeer op de N280 van het verkeer dat in Roermond moet zijn. Dat doen we door de aanleg van een parallelweg voor het plaatselijk verkeer. Het doorgaande verkeer rijdt via de hoofdrijbaan zonder onderbrekingen door Roermond. Op de parallelweg mag straks 50 km/u gereden worden, op de doorgaande weg 80 km/u.

Nieuwe kruisingen

Het plaatselijk verkeer hoeft straks geen rekening meer te houden met het doorgaand verkeer en kan via twee ongelijkvloerse kruisingen de hoofdrijbaan oversteken. Deze kruisingen komen op de Schipperswal en de Wilhelminasingel. Op deze twee plekken leggen we de weg voor het doorgaand verkeer verdiept aan.

Looskade en Buitenop

De Looskade verhogen we en richten we opnieuw in. De Looskade is zo beter bestand tegen hoog water. Verkeer rijdt straks via de Looskade onder de Louis Raemaekersbrug (voorheen de Maasbrug) om het kruispunt Buitenop over te steken.