Wachtlijsten voor coronavaccin doordat mensen voor beurt inenting krijgen

Gepubliceerd op 12 januari 2021 om 00:00

Wachtlijsten voor coronavaccin doordat mensen voor beurt inenting krijgen | Mediafuze

Zorgpersoneel dat nog niet ingeënt had moeten worden volgens de planning, heeft toch de coronavaccinatie al gekregen. Volgens onderzoek van Nieuwsuur gaat het bijvoorbeeld om kantoor- of restaurantpersoneel van zorginstellingen.

Vanaf het begin van deze maand konden zorginstellingen afspraken laten maken voor het vaccineren van hun personeel. Volgens de planning waren alleen verpleeghuismedewerkers aan de beurt.

In de praktijk meldden volgens Nieuwsuur veel meer mensen zich aan. De GGD controleert niet of het daadwerkelijk gaat om medewerkers die aan de bedden staan. De GGD meent dat zorginstellingen juist verantwoordelijk zijn voor het correct aanmelden van personeel en het controleren hiervan

Volgens organisaties in de zorg, zoals Buurtzorg Nederland, was er verwarring ontstaan. Zo zegt de organisatie dat een aanmeldlink naar alle vijftienduizend medewerkers was gestuurd. Veel medewerkers hadden zich aangemeld, maar een beperkt aantal werd ingeschreven vanwege de kleine hoeveelheid beschikbare vaccins. "Ik verwachtte dat dit binnen de GGD werd geregeld", aldus de organisatie.

Door het 'voordringen' moeten mogelijk thuiszorgmedewerkers, mensen in de gehandicaptenzorg en ouderen langer wachten tot zij aan de beurt zijn voor hun inenting.


Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen die het kabinet wil nemen

Het dringende advies voor thuisbezoek wordt aangescherpt van 2 naar 1 bezoeker per dag. Ook voert het kabinet een vliegverbod in vanuit het Verenigd Koninkrijk, maar ook vanuit Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Lees meer »

Kuipers raadt avondklok aan in verband met Britse coronavariant

De tijd die je hebt is maar heel beperkt waarschuwt hij. Hoe sneller je een maatregel invoert, hoe meer impact die heeft.” Kuipers verwacht dat de huidige dalende trend in het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames van korte duur zal zijn door de verspreiding van de Britse mutatie. Hij pleit daarom voor maatwerk: in gebieden waar de gemuteerde versie van het virus veel voorkomt zouden mensen binnen een bepaalde straal zo snel mogelijk moeten worden gevaccineerd.

Lees meer »

Bij de politie worden de roosters voor de avondklok al gemaakt

De Nationale Politie houdt er ernstig rekening mee dat er vanaf aanstaande donderdag 21 januari sprake zal zijn van een verscherping van de coronamaatregelen. Agenten van de Nationale Politie hebben de afgelopen dagen intern bericht gekregen dat voorbereidingen worden getroffen tot een avondklok mogelijk ingaande vanaf aankomende donderdag 21 januari.

Lees meer »