KLM schrapt alle verre vluchten om aangescherpte coronaregels

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 16:00

KLM schrapt alle verre vluchten om aangescherpte coronaregels | Mediafuze

Vanaf zaterdag moeten reizigers die naar Nederland vliegen nog vóór ze aan boord gaan een sneltest ondergaan. Wie positief is, mag niet mee. Daarnaast moeten reizigers bij aankomst in Nederland een recente negatieve PCR-test ondergaan. Daarmee komt er een "dubbel slot op de deur", aldus premier Rutte.

Aangescherpte coronaregels

Het kabinet kondigde deze aangescherpte coronaregels aan tijdens een persconferentie woensdagmiddag. Naast de nieuwe inreisregels wordt ook de groepsgrootte voor bezoek thuis verder ingeperkt en kwamen details rond de mogelijke avondklok ter sprake.

KLM stelt dat het door de nieuwe regels onmogelijk wordt om te vliegen op verre bestemmingen. Niet alleen reizigers, ook de cabin crew moet een sneltest ondergaan voor vertrek. Daarmee loopt KLM het risico negatief geteste bemanningsleden achter te moeten laten.

Ook vluchten naar bepaalde Europese bestemmingen worden onmogelijk. Het gaat dan om de late vluchten waarbij personeel moet overnachten in een hotel. KLM maakte al een einde aan nachtstops in bekende coronabrandhaarden als Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika, na zorgen onder cabinepersoneel.


Wat mag wel en wat mag niet? De nieuwe coronamaatregelen op een rij

Vanaf volgende week maandag gaan de middelbare scholen weer open. Wel onder strikte voorwaarden. Leerlingen moeten minimaal een dag per week naar school en meer indien verantwoord. Ook zijn ze verplicht mondkapjes te dragen en anderhalve meter afstand te houden. Wie klachten heeft, moet zich laten testen en bij een positieve test in quarantaine. Ook mbo-instellingen gaan gedeeltelijk open. Alle leerlingen op alle niveaus mogen een dag in de week naar school. 

Lees meer »

Hof doet over week uitspraak in avondklokzaak • Rechter wil 'grondig' kijken

De rechtbank in Den Haag zette dinsdag een streep door de avondklok en oordeelde dat die uitspraak direct ingaat. Volgens de Haagse rechtbank waren daar twee redenen voor. Zo vond de rechter de wet die de avondklok mogelijk moest maken ongeschikt, omdat er een soort noodwet voor is gebruikt door het kabinet. Ook vond de rechter dat onvoldoende is aangetoond dat er noodzaak voor de avondklok is.

Lees meer »