Dit is de 2e NASA-livestream van de aarde vanuit de ruimte - gezien vanaf de boord van het internationale ruimtestation.

Hoewel deze stream een ​​lagere resolutie heeft dan andere streams biedt hij wel een verscheidenheid aan weergaven.

Hij toont een mix van live video van de aarde en van ISS zelf, inclusief soms de astronauten aan het werk!

Aangezien het ruimtestation om de 45 minuten in een nachtperiode overgaat, is video niet beschikbaar - gedurende deze tijd en andere onderbrekingen in de transmissie worden opgenomen beelden getoond. Als het weer bij daglicht is, begint de livestream van de aarde weer

Het International Space Station - ISS - cirkelt om de aarde op 240 mijl boven de planeet, aan de rand van de ruimte in een lage baan om de aarde.

Het station wordt bemand door NASA-astronauten, maar ook Russische kosmonauten en een mix van Japanse, Canadese en Europese astronauten.

De bemanning van Expeditie 65 bestaat uit:

  • Akihiko Hoshide (commandant)
  • Thomas Pesquet
  • Shane Kimbrough
  • Megan McArthur
  • Oleg Novitsky
  • Pjotr ​​Dubrov
  • Mark Vande Hei

Deze ISS-livefeed van planeet aarde vanuit de ruimte is beschikbaar gesteld door NASA Earth Viewing Camera's aan boord van het internationale ruimtestation. Het station wordt bemand door NASA-astronauten, evenals Russische kosmonauten en een mix van Japanse, Canadese en Europese astronauten.

Waarom kunnen we de sterren niet zien?

De camera's hebben een lage belichting om de aarde bij daglicht te bekijken, dus er zijn geen sterren te zien op de feeds, hoewel de zon, maan en Venus wel te zien zijn. De aarde of maan op deze video's is vele honderdduizenden keren helderder dan de helderste sterren en de camera's schieten met 60 frames per seconde - met een belichting waarmee we de aarde goed kunnen zien. Deze belichting is te kort om sterren vast te leggen die ongelooflijk zwak zijn in vergelijking met de helderheid van de planeet. (Het ligt eerder aan fotografie dan aan samenzwering!)

Wat betekenen die verschillende schermen?

Het scherm linksonder toont foto's van de aarde die zijn gemaakt door ISS-astronauten. Het middelste scherm toont de huidige positie van het ruimtestation (de grote witte H-vorm!) De rechterbenedenhoek is een 2e live cam die timelapse-video zal weergeven wanneer de livestream niet beschikbaar is.


13 november 2021
12 juli 2021
27 mei 2020

NASA Earth From Space - Earth Viewing cameras ISS feed #RealTimeTracker

Omdat het ruimtestation elke 45 minuten een nacht ingaat, is er geen video beschikbaar - gedurende deze tijd en andere onderbrekingen in de uitzending worden opgenomen beelden getoond. Momenteel zijn er livebeelden van het ISS, een externe camera die op de ISS-module is gemonteerd, Node 2 genaamd. Node 2 bevindt zich aan de voorkant van het ISS. De camera kijkt schuin naar voren zodat de International Docking Adapter 2 (IDA2) zichtbaar is. Als de Node 2-camera vanwege operationele overwegingen voor een langere periode niet beschikbaar is, wordt een continue lus van opgenomen HDEV-beelden weergegeven. De lus heeft "Vroeger opgenomen" op de afbeelding om deze te onderscheiden van de livestream van de Node 2-camera. Nadat HDEV op 18 juli 2019 stopte met het verzenden van gegevens, werd op 22 augustus 2019 het einde van de levensduur verklaard. Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan het ervaren en gebruiken van de HDEV-beelden van de aarde vanuit het ISS om HDEV zoveel meer te maken dan een technologische demonstratie-lading!

Lees meer »
1 september 2019
14 februari 2019
28 december 2018

NASA Live: Official Stream of NASA TV

In de Verenigde Staten zijn de openbare en mediakanalen van NASA Television MPEG-2 digitale C-bandsignalen die worden gedragen door QPSK/DVB-S-modulatie op satelliet AMC-3, transponder 15C, op 87 graden westerlengte.

Lees meer »
1 september 2021

Verken NASA's 70 meter diepe ruimte communicatie schotel (360° video)

De antennes van het Deep Space Network zijn de onmisbare schakel naar robotverkenners die zich buiten de aarde wagen. Ze bieden de cruciale verbinding voor het besturen van ons ruimtevaartuig en het ontvangen van hun nooit eerder vertoonde beelden en wetenschappelijke informatie op aarde, waardoor ons begrip van het universum, ons zonnestelsel en uiteindelijk onze plaats daarin wordt voortgestuwd.

Lees meer »
31 december 2020
22 september 2019
16 november 2018

Wij zijn NASA

Nu bouwen we aan het volgende hoofdstuk, keren we terug naar de maan om te blijven en bereiden we ons voor om verder te gaan.

Lees meer »
4 april 2017
1 september 2015