Uitgestelde betaling is nu kopen en straks betalen


Wat is kopen op afbetaling, bijvoorbeeld de uitgestelde betaling van een auto en andere zaken? Dit kopen op krediet is niet gratis. Hoe werkt dit? Het is zeer gebruikelijk en vaak ook aantrekkelijk. Bij nu kopen en straks betalen gaat het vaak toch om een lening en registratie bij de BKR in Tiel. Maar u hebt meerdere mogelijkheden om aan extra geld te komen. Welke lening u het beste in 2018 kunt afsluiten hangt af van uw persoonlijke situatie. Bekende verstrekkers van een lening zijn Girokrediet en Amstelgeld.

Wat is een uitgestelde betaling, is het gratis?

Het gemak dient de mens. Kopen op afbetaling van een auto lijkt zo aantrekkelijk. Een nieuwe auto, die pas over een jaar hoeft te worden betaald met in het eerste jaar nul procent rente. Of een mooi lcd scherm, dat pas na een aantal maanden hoeft te worden afgerekend. Of de creditcard, waarvan u pas later de rekeningen krijgt. Allemaal vormen van uitgesteld betalen.

Kopen op afbetaling voor een auto is kopen op krediet

Autodealers hebben vaak een financieringsbedrijf in huis, waarmee veel verdiend wordt. Sterker nog, nogal wat dealers verdienen meer aan de financiering dan aan de auto zelf. Automerken zijn meer bank dan slimme autoverkopers. Als de rente laag staat, hoeft en maar weinig rente in rekening te worden gebracht maar wordt er wel een auto aan u verkocht.

Hoe kan ik een passende lening afsluiten?

Het verleidelijke is ook dat men een auto of ander product wil kopen en op het laatst komt te praten over de financiering. Dat moet dan ook nog even. Daardoor laat men zich vaak wat overrompelen. Wie een manier om goedkoop geld te lenen zoekt, doet er dus goed aan om zich goed voor te bereiden. Eerst uzelf goed informeren en dan pas een winkel binnenstappen is daarbij het beste advies. Kijk ook goed naar de financiële bijsluiter. En als die onvoldoende informatie bevat, vraag dan door.

Contant betalen is goedkoper, maar is het ook altijd mogelijk?

U bent meestal natuurlijk goedkoper uit als u wat geld achter de hand heeft en contant kunt betalen. Maar ook contant betalen kent een aantal haken en ogen. Wie tegenwoordig met wat duiten de straat op gaat, moet niet alleen oppassen voor zakkenrollers, maar ook terdege rekening houden met de een melding aan de Belastingdienst voor witwassen of ongebruikelijke transacties.

Belastingdienst en lenen, hoe zit dat in 2018?

Niet alleen een autoverkoper, maar ook een makelaar, een notaris en andere bedrijven zijn sinds 2006 bij wet verplicht om verdachte transacties bij Justitie te melden. En daarbij gaat het niet om zulke grote bedragen. De wet MOT regelt dat de grens ligt bij 15.000 euro. Een bedrag waar u bij de aankoop van een auto of huis snel overheen gaat. Als u dat bedrag kunt verantwoorden is er niets aan de hand, maar het kan betekenen dat een klant toch maar liever voor een lening kiest.

BKR toetsing en kopen op afbetaling

Ook als u gebruik maakt van uitgestelde betaling, krijgt u vaak te maken met het BKR, als de krediet verlenende instelling ook deelnemer is van het BKR. Als dat zo is, betekent dit dat ze eerst een BKR toetsing zullen doen. Een negatieve BKR registratie kan dan een probleem zijn. Bekijk dus als u geen BKR-toetsing wilt vooraf of de instelling waar u op afbetaling koopt ook lid is van het BKR.

Verantwoord lenen, wat is dat?

Met verantwoord geld lenen is natuurlijk weinig mis, maar wat is dan verantwoord. Verantwoord betekent dat u niet allerlei leningen moet versnipperen, want dat is vaak duurder dan oversluiten naar één lening. Verantwoord betekent dat u zeker moet zijn dat u de lening kunt betalen, ook als het inkomen wat terugvalt of er zich een tegenvaller voordoet. Verantwoord betekent niet dat u continu rood moet staan bij de bank tegen 18% rente, maar kiest voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet met een lage rente. Een persoonlijke lening is dan nog veiliger omdat de looptijd vaststaat en u weet waar u aan toe bent. En stap niet zo maar een winkel binnen voor een grote aankoop zonder dat u goed voorbereid bent.

Slot

Uitgesteld betalen heeft duidelijk het risico in zich dat u toch niet tijdig terug kunt betalen. In dat geval zal de kredietverstrekker meestal met een hernieuwd aanbod komen, maar prettig is het niet. Anderzijds kan uitgesteld betalen ook best handig zijn, wanneer u zeker weet dat u terug kunt betalen, maar de mooie aankoop zonder rente te betalen in het eerste jaar niet kunt laten staan. Vermijd een impulsaankoop, maar overweeg de koop. Dan kan het namelijk alsnog een goede keuze zijn.