Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten

Een planning maken voordat je gaat verhuizen is altijd een goed idee. Zeker als het aankomt op de financiën. In veel gevallen krijg je namelijk te maken met dubbele woonlasten door een overlappende periode. Je moet de vaste lasten van de nieuwe en de oude woning betalen, en wellicht wordt je ook nog geconfronteerd met borg als het gaat om een huurwoning. Ook een koopwoning brengt vaak een dubbele hypotheek met zich mee.

Lees meer »

Verkoop uw huis zelf & Makelaarsland of Makelaarinhuis

Wie er zelf geen tijd voor heeft of zeker weet dat hij een goede makelaar heeft, verkiest een makelaar om een huis te kopen of verkopen. Om inzicht te krijgen in het huizenaanbod zijn er inmiddels vele huizensites, zoals funda.nl, jaap.nl, om u verder te helpen. Maar ook de verkoop van uw huis kunt u zelf grotendeels doen. Verkoop vandaag nog uw huis zelf, bijvoorbeeld via Makelaarsland.

Lees meer »

Wat kost een makelaar u aan courtage, tarieven?

Wat kost een makelaar u? Wat zijn de tarieven, courtage, uurtarief of abonnement? Soms kan de courtage voor het inschakelen van een makelaar beperkt blijven tot 250 euro als u kiest voor een goedkope makelaar. Wat kost een goede makelaar aan courtage en waaruit bestaat de courtage van de aankoopmakelaar? Vaak valt er over dit bedrag te onderhandelen. Tot voor kort betaalde u nog een standaard bedrag voor de diensten van de makelaar. U kunt u zelf veel besparen op de courtage van de makelaar door meerdere makelaars uit te nodigen. Lees hier hoe u dat succesvol doet.

Lees meer »

Makelaar is zijn prijs zeker waard

Wat kost een makelaar u in 2018? Wat kost een makelaar inschakelen bij aankoop of verkoop van een huis. Een goede aankoopmakelaar levert geld op. Een huis kopen of verkopen betekent ook een goede makelaar inschakelen. Hiervoor zijn allerlei redenen, zeker als u de buurt niet zo goed kent en geen onnodig risico met uw investering wilt lopen. Maar zonder makelaar zijn er ook geen makelaarskosten en courtage te betalen en scheelt in de portemonnee. De drie grote makelaarorganisaties zijn het NVM, VBO en VastgoedPRO.

Lees meer »