Verzekeren en de Opstalverzekering

De opstalverzekering is in 2018 en 2019 verplicht als u ook een hypotheek op uw huis neemt. Uw eigen huis is een groot bezit dat beschermd moet worden. Schade kan altijd optreden. Veel voorkomend zijn de stormschade, een waterschade, een bevroren waterleiding, een gesprongen waterleiding en de schade door wateroverlast. Het huis verzekeren dus en de opstalverzekering biedt deze bescherming. Bekijk altijd goed hoe uitgebreid uw opstalverzekering of woonverzekering is, want soms is bijvoorbeeld schade door smeltwater niet gedekt. De fundering wordt niet altijd automatisch meeverzekerd. Die dekking zit er pas in vanaf de UVG+. In een VvE is een collectieve opstalverzekering voorgeschreven. Ook uw zonnepanelen zijn verzekerd. De premie voor de opstalverzekering kan door de vele waterschade en wateroverlast wel eens fors omhoog gaan de komende jaren. Gebruik de inboedelwaardemeter.

Lees meer »

Verzekeren tegen stormschade: stormschadeverzekering

Stormschade, wateroverlast, omvergewaaide schutting, rondvliegende dakpannen, een boom op uw huis of auto, het lijkt door de klimaatverandering en opwarming van de aarde steeds vaker voor te komen. Welke vergoeding krijgt u van de verzekering, in geld of in natura? Hoe sluit u een storm verzekering (waterschade door storm, afgewaaide dakpannen) af en wat zijn de kosten? Verzeker u tegen de gevolgen van stormschade aan uw huis, onroerend goed en auto. En wat als er door de herfststorm, voorjaarsstorm of andere storm of windvlaag een dakpan van uw huis afwaait en die schade aan bepaalde goederen veroorzaakt of zelfs schade aan andere personen (dakpan op uw hoofd)? Allerlei verzekeringen en premies kunnen gelden: een polis van een opstalverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering maar ook een een autoverzekering. U kunt zelfs uw vakantie mislopen door een storm. Is dan ook stormschade via een verzekering verhaalbaar? Zo ja, op wie dan?

Lees meer »

Verzekeren en inboedelverzekering: inboedelwaardemeter 2019

Wilt u in 2019 een goede inboedelverzekering afsluiten? Kies voor een all risk verzekering, want dat is een polis met voldoende dekking en tegen een redelijke prijs. Ook schade door eigen schuld is meeverzekerd (het laten vallen van de iPhone ook). De inboedelwaardemeter voorkomt vervolgens dat u onverzekerd bent of te weinig verzekerd bent. Iedereen met een dak boven zijn hoofd en elke inboedel kan schade oplopen, ook waterschade, en dan is een goede verzekering wel prettig. De inboedel en inboedelwaarde omvatten alles wat zonder breekwerk of sloopwerk kan worden verwijderd of gestolen uit uw huis. Ook contant geld. Vragen bij een inboedelverzekering zijn ook wat is een inboedelwaardemeter en hoe berekent u de waarde? Sluit zo mogelijk de opstalverzekering en inboedelverzekering bij dezelfde maatschappij af.

Lees meer »

Goedkoopste levensverzekering overlijdensrisicoverzekering

De goedkoopste levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering in 2018 of goedkoopste uitvaartverzekering 2018 als alternatief afsluiten? Wat is een levensverzekering? Een overlijdensrisicoverzekering is goedkoper dan ooit door de grote concurrentie. U kunt een nieuwe verzekering afsluiten of een bestaande verzekering oversluiten. Sluit wel de goede levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering af. De ene verzekering keert uit bij leven, de ander bij overlijden of dekt beide situaties af. Hoe jonger u zich verzekert, hoe lager de premie is. Een online levensverzekering kan ook. Een goede uitvaartverzekering is ook verstandig, want een uitvaart, begrafenis of crematie kosten al vlug 10.000 euro. Verzeker uw overlijdensrisico zo goedkoop mogelijk.

Lees meer »

Spaarrente spaarverzekering Dela

De spaarverzekering bij Dela betekent ook in 2019 een hoge vaste spaarrente. De spaarverzekering is een relatief nieuw product van Dela waarmee u extra geld opzij kunt zetten. Het is een verzekering die u kunt openen voor uzelf of een ander, zoals uw kind of kleinkind. Wellicht voor u interessant dit nieuwe spaarplan van een onderneming die veel ervaring heeft met het wegzetten van spaargeld voor later. Het grote verschil is dat uw spaargeld straks vrij besteedbaar is en de verzekering niet per se bedoeld is voor iemands uitvaart, maar voor elk spaardoel.

Lees meer »

Verzekeren van kostbaarheden: kostbaarhedenverzekering 2019

Uw waardevolle spullen zijn met een inboedelverzekering in 2019 vaak tot een bepaald maximaal bedrag verzekerd. Al snel kan de waarde van uw juwelen en bijvoorbeeld audio- en videoapparatuur in de loop der tijd boven deze verzekerde waarde uitkomen. Laat uw verzekering eens vrijblijvend opnieuw berekenen en bekijk of het verstandig is om een extra kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Zog er zo voor dat uw kostbaarheden en inboedel altijd goed verzekerd zijn.

Lees meer »

Verzekeren - aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering particulieren, WA verzekering, is onmisbaar. U verzekeren op grond van uw wettelijke aansprakelijkheid in 2018 en 2019 is noodzakelijk. Eigenlijk kan niemand zonder een goede aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze WA verzekering dekt alle niet opzettelijke schade die u of uw gezinsleden veroorzaken. Ook eventuele letselschade. Zoek de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering uit. Schades kunnen fors oplopen, maar de WA verzekering keert ook niet altijd uit. U moet namelijk wel echt aansprakelijk zijn. Door het beroemde hangmatarrest kunt u ook uw eigen partner aansprakelijk stellen. Neem een logeer- en oppasclausule.

Lees meer »

Letselschade en smartengeld 2018

Bereken uw letselschade. Letselschade komt veel voor, maar wat kunt u dan eisen en verhalen? Denk aan lichamelijke en geestelijke schade door een ongeval, een medische fout of misdrijf. Deze schade kan erg groot zijn als u bijvoorbeeld een tijd niet meer kunt werken of zelfs blijvend gehandicapt raakt. Een goede berekening van de schade en een goede letselschade advocaat is belangrijk. Wat is letselschade en welke schade kunt u als smartengeld verhalen. Vergeet niet om ook de personen schade te claimen. Hoeveel belasting betaalt u over uw letselschade in 2018 of 2019? Wat zijn de nieuwe normbedragen?

Lees meer »

Verzekeren & WEGAM polis is noodzaak voor werkgevers

Werkgevers kunnen een hoge claim tegemoet zien wanneer een werknemer betrokken raakt bij een ongeluk met een motorvoertuig tijdens het werk. De WEGAM polis biedt daarvoor dekking. Een verzekering is eenvoudig online af te sluiten. Advocaten zijn duur. Verzeker u dus tegen de kosten van een advocaat als gevolg van een verkeersschade.

Lees meer »