De financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van tegenwoordig. Niet zo vreemd, want met elektrisch rijden draag je bij aan een beter milieu. Deze auto’s stoten namelijk geen CO2 of schadelijke fijnstof uit. Daarnaast zijn ze een stuk geruislozer dan de normale exemplaren met een verbrandingsmotor. Ook op financieel gebied kun je rekenen op behoorlijk wat voordelen als je besluit jouw benzine of dieselauto te verruilen voor een exemplaar met een stekker. Om jouw beslissing nog wat eenvoudiger te maken, hebben we alle financiële voordelen van elektrisch rijden voor je samengevat.

Lees meer »

De financiële opvoeding van je kind? Kinderen leren omgaan met geld

Jouw kind leren omgaan met geld is één van de belangrijke aspecten van de opvoeding. Deze financiële opvoeding begint al op jonge leeftijd. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van de waarde van geld. Belangrijk, want je ziet liever niet dat jouw kind later belast is met schulden. Daarentegen is het ook weer niet de bedoeling om je kind op te voeden als een kleine Dagobert Duck, want ook dat draagt niet bij aan een optimale zelfontwikkeling.

Lees meer »

Financieel voordeel bij het invoeren van een auto uit Duitsland

Het invoeren van een auto vanuit Duitsland geeft je nog steeds behoorlijk wat financieel voordeel. Dat horen we niet alleen om ons heen, maar is ook op papier aan te tonen omdat de jaarcijfers nog steeds fors stijgen. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden als je zelf een auto wilt importeren uit het buitenland.

Lees meer »

Grip op je financiële situatie met een budgetcoach

Financiële problemen komen in de beste families voor. In veel gevallen zijn ze van tijdelijke aard en kunnen ze door middel van eenvoudige oplossingen snel en correct worden opgelost. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn namelijk ook veel mensen of gezinnen die de grip op hun financiële situatie compleet verloren zijn. In veel gevallen begint dit als een kleine achterstand, maar kan al snel oplopen tot een behoorlijke schuld. Deze problemen kunnen voortkomen uit diverse situaties.

Lees meer »

Wat kost een hond per jaar?

Als je de aanschaf van een hond overweegt, is het goed om je iets meer te verdiepen in de financiële verplichtingen die dat met zich meebrengt. Hoewel je er misschien niet direct over nadenkt bij het zien van een pup, kunnen de kosten voor de aanschaf en het onderhoud behoorlijk oplopen. Natuurlijk wil je dat het jouw hond aan niets ontbreekt. Maar laat jouw financiële situatie dat ook toe?

Lees meer »

Samenwonen en financiën. Hoe pak je dat het beste aan?

Als je gaat samenwonen komt er behoorlijk wat op je af. Bovenal leuke dingen natuurlijk, maar er zijn ook wat praktische zaken die je goed moet regelen zoals de financiën. Het is geen geheim dan veel relaties stranden door geldzorgen. Problemen over geld veroorzaakt onnodige ruzies en vervelende situaties. De stress die hiermee gepaard gaat, zorgt ervoor dat de relatie onder druk komt te staan. Toch is dit niet nodig.

Lees meer »

Geen BKR registratie en geen BKR check bij private lease

Je wilt ook lekker zorgeloos rijden en bent je aan het oriënteren op een nieuwe auto via een private lease constructie. De vraag die veel mensen stellen is dan hoe het precies zit met een BKR registratie en private leasen. Eigenlijk zijn er 2 vragen: aan de ene kant is de vraag of je geregistreerd wordt bij BKR en aan de andere kant of jouw BKR registratie geraadpleegd wordt bij het aangaan van een private lease overeenkomst.

Lees meer »

Zorgtoeslag 2018 omhoog

De zorgtoeslag 2018 stijgt ten opzicht van 2017. Wat verandert in de zorgtoeslag 2018, wat zijn de belangrijkste wijzigingen en bedragen? Vraag de zorgtoeslag 2018 op tijd aan. In 2018 zorgen een hoger eigen risico in de zorg en koopkrachtreparatie voor een hogere zorgtoeslag. Althans als u aan de voorwaarden voldoet, een niet te hoog inkomen hebt en het niet zo is dat u door de vermogenstoets geen zorgtoeslag meer krijgt. U hebt tot uiterlijk 1 september 2019 de tijd om de zorgtoeslag voor 2018 aan te vragen.

Lees meer »

Leasen van een auto doe je zo 2019

Leasen van een auto kan ook in 2019 zeer aantrekkelijk zijn. Let wel op de bijtelling van uw leaseauto bij uw inkomen als u niet alleen zakelijk rijdt en let op de vorm van leasen. Nieuw in 2019 is de categorie van de duurdere lease auto's met stekker, u betaalt fiscaal meer als de auto duurder is dan 50.000 euro. De bijtelling van een elektrische leaseauto is 4% is anders van de cataloguswaarde. Denk aan de extra regels als u met de leaseauto op reis en vakantie wilt. De shortlease is de meest flexibele manier van leasen.

Lees meer »

Postorderbedrijven Wehkamp, Otto en Neckermann

Het kopen bij postorderbedrijven kan erg aantrekkelijk zijn. U koopt eenvoudig vanuit uw luie stoel thuis en laat uw aankoop gewoon thuis bezorgen. Bevalt het gekochte u niet dan stuurt u het terug. Bovendien hebben postorderbedrijven het voordeel dat u in termijnen kunt betalen. Een online account bij Wehkamp of Neckermann, waarmee u ook online kunt bestellen, is snel gemaakt. U kunt ook bij Neckermann een persoonlijke lening of verzekering afsluiten.

Lees meer »