Home » Blog

Wat is Mediafuze blog?

Mediafuze blog is een online bibliotheek met informatie die 24 uur per dag beschikbaar is. Net als in een bibliotheek is bij Mediafuze blog een grote verscheidenheid aan onderwerpen te vinden oftewel: Informatie van A tot Z

Kortom, op Mediafuze is allerlei informatie te vinden voor iedereen en voor elk wat wils!

Wat maakt Mediafuze blog uniek?

Net als in een bibliotheek, vind je op Mediafuze een groot en gevarieerd aanbod van informatie. Blogartikelen bevatten diverse onderwerpen zo wel korte als uitgebreide informatie.

Het is ook mogelijk om te reageren op blogartikelen. Zo kun je laten weten wat je van het blogartikel vindt of misschien heb je vragen of aanvullingen. Reacties worden -na keuring door Mediafuze- onder het blogartikel geplaatst.

Wij bloggen over de leukste en meest interessante onderwerpen.
Mediafuze is een allround blog met duizenden blogartikelen en bestaat sinds 2018.Alternatief voor 0900 nummers 1.0

Zo hangt u tijden aan de telefoon, gedwongen om eerst te luisteren naar de reclame van het bedrijf, daarna komt er een traag keuzemenu, en daarna zijn alle medewerkers in gesprek. Voor u er erg in hebt zijn er tien minuten voorbij, voor eigen rekening, voor 70 cent per minuut of meer.Klantonvriendelijk gedragHet wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij bewijzen dat wij dit toestaan.

Lees meer »

Alternatief voor 0900 nummers

Het wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij bewijzen dat wij dit toestaan.

Lees meer »

Tesla-taks op elektrische auto's in 2019: hogere bijtelling

Een elektrische auto van de zaak kan een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu, een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Tegen die achtergrond is het ook wel logisch dat de overheid het gebruik van de elektrische auto ondersteunt en stimuleert. Tot 2018 hoefde de rijder van een elektrische met een privégebruik van meer dan 500 kilometer per kalenderjaar bij de belastingaangifte inkomstenbelasting geen bijtelling voor de auto op te voeren. Het tarief stond op nul procent. In 2018 werd de situatie al minder gunstig, omdat de bijtelling in 2018 werd verhoogd naar 4%. In 2019 komt daar de nieuwe Tesla-taks bij.

Lees meer »

Inkomstenbelasting 2016 & belastingtarieven en schijven

Wat zijn de tarieven inkomstenbelasting 2016, ook 65+, de heffingskortingen, de belastingtarieven en belastingschijven 2016, op welke heffingskortingen hebt u in 2016 recht? Het belastingstelsel zal door Staatssecretaris Wiebes worden herzien, maar nog niet in 2016 (belastinghervorming rapport Van Dijkhuizen). Hoe ziet in 2016 de eerste schijf eruit, de maximale algemene heffingskorting die sneller wordt afgebouwd en inkomensafhankelijk is, de arbeidskorting? Wat zijn de fiscale voordelen nog voor ouderen, nu de ouderentoeslag verdwijnt en de ouderenkorting wordt verlaagd. Hoeveel loonbelasting gaat een werkende betalen in 2016 volgens de Miljoenennota 2016?

Lees meer »

Toptarief 2018, 2019: loonbelasting en inkomstenbelasting

Het toptarief 2018 en 2019 voor de loonbelasting en inkomstenbelasting bedraagt bijna 52% en zou bij de belastingherziening (nieuw belastingstelsel Rutte 3) kunnen dalen naar 49,5% in 2021. Met de juiste aftrekposten kunt u de werkelijk te betalen inkomstenbelasting verlagen, maar de fiscale bijtellingen (huurwaardeforfait, bijtelling auto) en lastenverzwaringen (afschaffen Wet Hillen, hogere energiebelasting) zullen uw lasten ook weer verhogen. De vermogensbelasting kent een toename in het toptarief. Wat schiet u er dus mee op?

Lees meer »

Belastingdienst en witwassen, ongebruikelijke transacties

Het witwassen van geld en ongebruikelijke geldtransacties komen regelmatig voor in ons land. Het gaat vaak om crimineel geld of stortingen om zwart geld wit te wassen. Om hier iets aan te doen bestaat de Wet Melding Ongebruikelijke Transacties, MOT. Maar de controle van de belastingdienst gaat inmiddels veel verder: elke contante betaling vanaf € 10.000 moet worden gescreend. De FIOD is niet de enige die u in de gaten houdt. Oppassen dus met het witwassen van geld, zowel bij meubelaankopen, een huis, een auto, goudhandelaren. Een winkelier had voor 250.000 euro aan meubels contant afgerekend en zoiets valt op.

Lees meer »

Nieuw belastingstelsel 2017-2018 en belastingverlaging 2016?

Een nieuw belastingstelsel in 2017 en 2018, maar eerst een belastingverlaging in 2016? Hoe zien deze belastingherziening, belastingwijziging en belastingverlaging eruit? Wat merkt u ervan in 2016, 2017 en 2018? Hoe pakt bijvoorbeeld de belastingverlaging voor uw koopkracht uit? Niet alleen de inkomstenbelasting verandert, maar ook de autobelasting wijzigt voor de zakelijke rijder. Maar dat is waarschijnlijk niet alles. Er kan nog veel meer veranderen, denk aan een verhoging van de btw en een aanpassing van de toeslagen van de Belastingdienst. Vooral de middeninkomens en hoge inkomen kunnen profiteren.

Lees meer »

Nieuwe bijtelling auto 2019

De bijtelling voor een auto in 2019 verloopt volgens nieuwe regels, een nieuw stelsel. De grootste verandering van deze autobelasting is de aanpassing van het tarief voor de volledig elektrische auto die duurder is dan 50.000 euro, waaronder de Tesla. Zeg maar de nul-emissie auto's met batterij. Voor wie elektrisch rijdt kan dit in 2019 een fors hogere autotaks betekenen, voor de Belastingdienst is dit nieuwe stelsel van autobelastingen de manier om het belastingstelsel te vereenvoudigen en stabieler te maken. In 2019 geldt voor een nieuwe plug-in auto een bijtellingspercentage van 22 procent. De bijtelling wordt minder afhankelijk van de co2 uitstoot van uw auto in 2019.

Lees meer »

De financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van tegenwoordig. Niet zo vreemd, want met elektrisch rijden draag je bij aan een beter milieu. Deze auto’s stoten namelijk geen CO2 of schadelijke fijnstof uit. Daarnaast zijn ze een stuk geruislozer dan de normale exemplaren met een verbrandingsmotor. Ook op financieel gebied kun je rekenen op behoorlijk wat voordelen als je besluit jouw benzine of dieselauto te verruilen voor een exemplaar met een stekker. Om jouw beslissing nog wat eenvoudiger te maken, hebben we alle financiële voordelen van elektrisch rijden voor je samengevat.

Lees meer »

De financiële opvoeding van je kind? Kinderen leren omgaan met geld

Jouw kind leren omgaan met geld is één van de belangrijke aspecten van de opvoeding. Deze financiële opvoeding begint al op jonge leeftijd. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van de waarde van geld. Belangrijk, want je ziet liever niet dat jouw kind later belast is met schulden. Daarentegen is het ook weer niet de bedoeling om je kind op te voeden als een kleine Dagobert Duck, want ook dat draagt niet bij aan een optimale zelfontwikkeling.

Lees meer »

Financieel voordeel bij het invoeren van een auto uit Duitsland

Het invoeren van een auto vanuit Duitsland geeft je nog steeds behoorlijk wat financieel voordeel. Dat horen we niet alleen om ons heen, maar is ook op papier aan te tonen omdat de jaarcijfers nog steeds fors stijgen. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden als je zelf een auto wilt importeren uit het buitenland.

Lees meer »

Grip op je financiële situatie met een budgetcoach

Financiële problemen komen in de beste families voor. In veel gevallen zijn ze van tijdelijke aard en kunnen ze door middel van eenvoudige oplossingen snel en correct worden opgelost. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn namelijk ook veel mensen of gezinnen die de grip op hun financiële situatie compleet verloren zijn. In veel gevallen begint dit als een kleine achterstand, maar kan al snel oplopen tot een behoorlijke schuld. Deze problemen kunnen voortkomen uit diverse situaties.

Lees meer »

Wat kost een hond per jaar?

Als je de aanschaf van een hond overweegt, is het goed om je iets meer te verdiepen in de financiële verplichtingen die dat met zich meebrengt. Hoewel je er misschien niet direct over nadenkt bij het zien van een pup, kunnen de kosten voor de aanschaf en het onderhoud behoorlijk oplopen. Natuurlijk wil je dat het jouw hond aan niets ontbreekt. Maar laat jouw financiële situatie dat ook toe?

Lees meer »

Samenwonen en financiën. Hoe pak je dat het beste aan?

Als je gaat samenwonen komt er behoorlijk wat op je af. Bovenal leuke dingen natuurlijk, maar er zijn ook wat praktische zaken die je goed moet regelen zoals de financiën. Het is geen geheim dan veel relaties stranden door geldzorgen. Problemen over geld veroorzaakt onnodige ruzies en vervelende situaties. De stress die hiermee gepaard gaat, zorgt ervoor dat de relatie onder druk komt te staan. Toch is dit niet nodig.

Lees meer »

Hoe bespaar je geld op jouw hypotheek

Geld besparen is iets wat we allemaal wel willen, zodat we meer kunnen sparen of meer geld kunnen uitgeven aan belangrijkere dingen in ons leven. Een van de vaste lasten waar we op kunnen besparen is de hypotheek. Een vaste last waarop je misschien denkt niet te kunnen besparen, maar wij hebben enkele tips verzameld waarmee je wellicht toch kan besparen op jouw hypotheek.

Lees meer »

Alle aftrekbare kosten eigen woning 2018 en 2019

Wat zijn in 2018 en 2019 de aftrekposten voor de eigen woning, box 1? Wat kost een eigen woning in 2018 en 2019 u, wat zijn kosten koper en wat zijn de fiscaal aftrekbare kosten? Welke aankoopkosten van woning zijn aftrekbaar? Wie naar een koophuis of zoek gaat of een huurhuis wil verruilen voor een koophuis, verkijkt zich regelmatig op de kosten van een eigen woning. Naast de leveringskosten van een hypotheek zijn er nog veel meer lasten waarmee u bij het kopen van een huis rekening moet houden. Ook een huis huren kost geld. Een huis kopen is goedkoper door de lagere overdrachtsbelasting van 2% en een lagere hypotheekrente.

Lees meer »

Wat is erfpacht en moet je erfpacht afkopen

Veel huizen in Nederland staan ook in 2017, 2018 en 2019 niet op eigen grond, maar op grond met erfpacht. Wat is erfpacht? De grond wordt bij erfpacht gehuurd van de grondeigenaar, vaak de gemeente. U doet er misschien goed aan om de erfpacht af te kopen en tegelijkertijd uw hypotheek te verhogen. De erfpacht, de aftrekbare erfpachtcanon en het beklemrecht worden uitgelegd. Pas in het bijzonder op voor de particuliere erfpacht die ook wordt aangeboden. De aankoop van een woning is goedkoper, maar banken doen vaak moeilijk over de financiering van een woning met particuliere erfpacht. In Amsterdam is het straks waarschijnlijk einde voortdurende erfpacht. Afkopen dus, of nog even wachten daarmee?

Lees meer »

Erfpacht en de Wet Hillen als aftrekpost eigenwoningschuld

Wie in 2017, 2018 of 2019 weinig hypotheek op zijn huis heeft, kan met de Wet Hillen zijn hypotheek voordelig aflossen en zo geld verdienen via de aftrekpost geen of geringe eigenwoningschuld. Zeker als het huurwaardeforfait of het eigenwoningforfait hoger zijn dan wat u aan hypotheekkosten voor het eigen huis kunt aftrekken en het saldo inkomen eigen woning dus negatief is. Maar als u erfpacht betaalt, is het de vraag of aflossen goed uitpakt. Ook de erfpacht en erfpachtcanon behoren tot de aftrekbare kosten. Is afkopen van erfpacht dan nog verstandig? Erfpacht en de Wet Hillen worden uitgelegd.

Lees meer »

Aftrek hypotheekrente is veel beperkter dan u denkt

De aftrek van de hypotheekrente was ook in 2012 al veel beperkter dan vaak wordt gedacht en het kabinet heeft de aftrek vanaf 2013 nog verder beperkt en versoberd voor nieuwe hypotheken. Ten onrechte bestaat het beeld dat huiseigenaren door de hypotheekrenteaftrek altijd zo goed af zijn. De aftrek wordt namelijk steeds verder beperkt door eerder genomen maatregelen. De hypotheekrente is ook nog eens maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar en dan meestal nog maar voor een deel door de forse bijtelling van het eigen woning forfait. Vanaf 2013 is de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe gevallen mogelijk voor de hypotheken waarin voldoende wordt afgelost. In 2015, 2016 en 2017 wordt de hypotheekrenteaftrek verder beperkt en versoberd voor hogere inkomens en middeninkomens doordat de aftrek tegen een lager percentage is. In 2041 is de hypotheekrenteaftrek tegen maximaal 38%. Het kabinet Rutte 3 wil vanaf 2020 versneld gaan afbouwen zodat de 38% al in 2022 of 2023 is bereikt.

Lees meer »

Kosten koper 2018 en 2019 omlaag

Wie in 2018 of 2019 een huis koopt, koopt niet alleen een woning tegen een lagere verkoopprijs maar ook met lagere kosten koper eigen woning, een meevaller dus. De kosten koper 2018 en 2019 bedragen voor een bestaande woning ongeveer 5%. Deze aankoopkosten zijn omlaag gegaan met de lagere overdrachtsbelasting en dat scheelt in de aankoopkosten. Let op de verschillende tarieven op internet van de notaris en makelaar. Maak gebruik van de lage hypotheekrente.

Lees meer »

Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten

Een planning maken voordat je gaat verhuizen is altijd een goed idee. Zeker als het aankomt op de financiën. In veel gevallen krijg je namelijk te maken met dubbele woonlasten door een overlappende periode. Je moet de vaste lasten van de nieuwe en de oude woning betalen, en wellicht wordt je ook nog geconfronteerd met borg als het gaat om een huurwoning. Ook een koopwoning brengt vaak een dubbele hypotheek met zich mee.

Lees meer »

Verkoop uw huis zelf & Makelaarsland of Makelaarinhuis

Wie er zelf geen tijd voor heeft of zeker weet dat hij een goede makelaar heeft, verkiest een makelaar om een huis te kopen of verkopen. Om inzicht te krijgen in het huizenaanbod zijn er inmiddels vele huizensites, zoals funda.nl, jaap.nl, om u verder te helpen. Maar ook de verkoop van uw huis kunt u zelf grotendeels doen. Verkoop vandaag nog uw huis zelf, bijvoorbeeld via Makelaarsland.

Lees meer »

Wat kost een makelaar u aan courtage, tarieven?

Wat kost een makelaar u? Wat zijn de tarieven, courtage, uurtarief of abonnement? Soms kan de courtage voor het inschakelen van een makelaar beperkt blijven tot 250 euro als u kiest voor een goedkope makelaar. Wat kost een goede makelaar aan courtage en waaruit bestaat de courtage van de aankoopmakelaar? Vaak valt er over dit bedrag te onderhandelen. Tot voor kort betaalde u nog een standaard bedrag voor de diensten van de makelaar. U kunt u zelf veel besparen op de courtage van de makelaar door meerdere makelaars uit te nodigen. Lees hier hoe u dat succesvol doet.

Lees meer »

Makelaar is zijn prijs zeker waard

Wat kost een makelaar u in 2018? Wat kost een makelaar inschakelen bij aankoop of verkoop van een huis. Een goede aankoopmakelaar levert geld op. Een huis kopen of verkopen betekent ook een goede makelaar inschakelen. Hiervoor zijn allerlei redenen, zeker als u de buurt niet zo goed kent en geen onnodig risico met uw investering wilt lopen. Maar zonder makelaar zijn er ook geen makelaarskosten en courtage te betalen en scheelt in de portemonnee. De drie grote makelaarorganisaties zijn het NVM, VBO en VastgoedPRO.

Lees meer »

Wat is een BKR-registratie en hoe kom je ervan af?

Kredieten en leningen die u afsluit worden door uw geldverstrekker vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR. Dit wordt ook wel een BKR registratie genoemd. Hierdoor ontstaat een overzicht van alle leningen die u heeft afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen worden vastlegd.

Lees meer »

Lenen - zonder BKR toetsing snel geld lenen

Zonder BKR-toetsing snel geld lenen in 2018 kan nog steeds. Geld lenen gaat meestal samen met een BKR toetsing, maar niet elke kredietverstrekker is bij het BKR aangesloten of interpreteert de uitkomst van een BKR toets hetzelfde. Er zijn vele kredietverstrekkers op het internet te vinden waaruit u kunt kiezen. Ook snel geld lenen is bijna altijd mogelijk (minilening, flitslening), zeker als er een onderpand is. Wat houdt de BKR toetsing en BKR codes in en wat zijn uw mogelijkheden om te lenen?

Lees meer »

Goedkoop lenen & soorten leningen

Goedkoop geld lenen in 2018? Dat is niet moeilijk. Vraag altijd voldoende offertes aan en vergelijk deze goed op prijs. Wat is een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Is rood staan verstandig en wat is een WOZ krediet? De goedkoopste manier van lenen is een lening met een lage rente. Let erop of de rente vast of variabel is en of u eerder mag aflossen. Bekijk altijd of uw lening nog goedkoper kan. Rentepercentages kunnen voortdurend veranderen, ook in uw voordeel.

Lees meer »

Uitgestelde betaling is nu kopen en straks betalen

Wat is kopen op afbetaling, bijvoorbeeld de uitgestelde betaling van een auto en andere zaken? Dit kopen op krediet is niet gratis. Hoe werkt dit? Het is zeer gebruikelijk en vaak ook aantrekkelijk. Bij nu kopen en straks betalen gaat het vaak toch om een lening en registratie bij de BKR in Tiel. Maar u hebt meerdere mogelijkheden om aan extra geld te komen. Welke lening u het beste in 2018 kunt afsluiten hangt af van uw persoonlijke situatie. Bekende verstrekkers van een lening zijn Girokrediet en Amstelgeld.

Lees meer »

Alles over goedkoop slim geld lenen - soorten krediet 2018

U wilt alles weten over geld lenen in 2018 en 2019, een slimme lening, over goedkoop en slim geld lenen? Lenen doen we allemaal wel eens, soms door snel geld te lenen via een flitslening, creditcard en soms door een paar dagen rood te staan. Wie een krediet wil afsluiten, vergelijkt de verschillende soorten leningen om zo goedkoper te kunnen lenen. Ook voor een bruiloft bestaat een trouwkrediet. De meeste leningen kunnen bij sommige aanbieders van krediet met en zonder negatieve BKR worden afgesloten. Vaak is een negatieve BKR codering een grote hindernis om te lenen.

Lees meer »

Hoeveel AOW krijgt u in 2018 en 2019?

De AOW gaat in 2018 en 2019 omhoog ten opzichte van 2017, zowel per 1 juli 2018 als 1 januari 2019. Hoeveel AOW u in 2018 bruto en netto ontvangt is vooral afhankelijk van de gezinssituatie en van het aantal jaren dat u aan AOW hebt opgebouwd. Misschien krijgt u in 2018 uw eerste AOW, want dat is mogelijk vanaf de leeftijd van 66 jaar, in 2019 is dat weer vier maanden later. Wie al wat langer recht heeft op AOW, heeft misschien ook wel recht op de AOW partnertoeslag.

Lees meer »

Uitvaartsparen of uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartsparen betekent sparen tegen een hoge rente. Op een uitvaartdeposito kan de spaarrente 4% bedragen. Bovendien is het fiscaal voordelig. Het opgebouwde spaarsaldo wordt in 2013, 2014 en 2015 tot € 6.859 niet door de belastingdienst belast in box 3 met de vermogensrendementsheffing.

Lees meer »

Spaarrente spaarverzekering Dela

De spaarverzekering bij Dela betekent ook in 2019 een hoge vaste spaarrente. De spaarverzekering is een relatief nieuw product van Dela waarmee u extra geld opzij kunt zetten. Het is een verzekering die u kunt openen voor uzelf of een ander, zoals uw kind of kleinkind. Wellicht voor u interessant dit nieuwe spaarplan van een onderneming die veel ervaring heeft met het wegzetten van spaargeld voor later. Het grote verschil is dat uw spaargeld straks vrij besteedbaar is en de verzekering niet per se bedoeld is voor iemands uitvaart, maar voor elk spaardoel.

Lees meer »

Verzekeren van kostbaarheden: kostbaarhedenverzekering 2019

Uw waardevolle spullen zijn met een inboedelverzekering in 2019 vaak tot een bepaald maximaal bedrag verzekerd. Al snel kan de waarde van uw juwelen en bijvoorbeeld audio- en videoapparatuur in de loop der tijd boven deze verzekerde waarde uitkomen. Laat uw verzekering eens vrijblijvend opnieuw berekenen en bekijk of het verstandig is om een extra kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Zog er zo voor dat uw kostbaarheden en inboedel altijd goed verzekerd zijn.

Lees meer »

Verzekeren - aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering particulieren, WA verzekering, is onmisbaar. U verzekeren op grond van uw wettelijke aansprakelijkheid in 2018 en 2019 is noodzakelijk. Eigenlijk kan niemand zonder een goede aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Deze WA verzekering dekt alle niet opzettelijke schade die u of uw gezinsleden veroorzaken. Ook eventuele letselschade. Zoek de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering uit. Schades kunnen fors oplopen, maar de WA verzekering keert ook niet altijd uit. U moet namelijk wel echt aansprakelijk zijn. Door het beroemde hangmatarrest kunt u ook uw eigen partner aansprakelijk stellen. Neem een logeer- en oppasclausule.

Lees meer »

Letselschade en smartengeld 2018

Bereken uw letselschade. Letselschade komt veel voor, maar wat kunt u dan eisen en verhalen? Denk aan lichamelijke en geestelijke schade door een ongeval, een medische fout of misdrijf. Deze schade kan erg groot zijn als u bijvoorbeeld een tijd niet meer kunt werken of zelfs blijvend gehandicapt raakt. Een goede berekening van de schade en een goede letselschade advocaat is belangrijk. Wat is letselschade en welke schade kunt u als smartengeld verhalen. Vergeet niet om ook de personen schade te claimen. Hoeveel belasting betaalt u over uw letselschade in 2018 of 2019? Wat zijn de nieuwe normbedragen?

Lees meer »

Verzekeren & WEGAM polis is noodzaak voor werkgevers

Werkgevers kunnen een hoge claim tegemoet zien wanneer een werknemer betrokken raakt bij een ongeluk met een motorvoertuig tijdens het werk. De WEGAM polis biedt daarvoor dekking. Een verzekering is eenvoudig online af te sluiten. Advocaten zijn duur. Verzeker u dus tegen de kosten van een advocaat als gevolg van een verkeersschade.

Lees meer »

Verzekeren en de Opstalverzekering

De opstalverzekering is in 2018 en 2019 verplicht als u ook een hypotheek op uw huis neemt. Uw eigen huis is een groot bezit dat beschermd moet worden. Schade kan altijd optreden. Veel voorkomend zijn de stormschade, een waterschade, een bevroren waterleiding, een gesprongen waterleiding en de schade door wateroverlast. Het huis verzekeren dus en de opstalverzekering biedt deze bescherming. Bekijk altijd goed hoe uitgebreid uw opstalverzekering of woonverzekering is, want soms is bijvoorbeeld schade door smeltwater niet gedekt. De fundering wordt niet altijd automatisch meeverzekerd. Die dekking zit er pas in vanaf de UVG+. In een VvE is een collectieve opstalverzekering voorgeschreven. Ook uw zonnepanelen zijn verzekerd. De premie voor de opstalverzekering kan door de vele waterschade en wateroverlast wel eens fors omhoog gaan de komende jaren. Gebruik de inboedelwaardemeter.

Lees meer »

Een financiering door middel van crowdfunding

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent crowdfunding niets meer dan een investering die mogelijk wordt gemaakt door een massa mensen. In dit geval investeerders. Investeren blijft voor veel mensen interessant. Met een investering voelen ze zich namelijk betrokken bij een project wat hen aanspreekt. Met crowdfunding is die mogelijkheid er. Een project kan een onbeperkt aantal investeerders hebben.

Lees meer »

Financieel besparen op de bedrijfskosten

Voor je kunt beginnen met besparen of efficiënt werken, is het van groot belang dat je de kosten van jouw onderneming inzichtelijk maakt. Dit doe je door een rapport op te stellen met de maandelijkse vaste lasten van jouw bedrijf. Denk hierbij aan de huur van het bedrijfspand, de abonnementen op diensten, energiekosten, netwerk en het personeel. Zo krijg je een prima inzicht in wat je maandelijks kwijt bent, en waarvoor. Dit maakt het onderscheid tussen nodig en overbodig straks een stuk eenvoudiger.

Lees meer »

Is het interessant om AliExpress-producten door te verkopen?

AliExpress is een onderdeel van Alibaba. Het is een website waar fabrikanten uit China hun spullen te koop aanbieden. Op Alibaba schaf je spullen in grote hoeveelheden aan, op AliExpress kan het ook per stuk. De prijs is iets hoger, maar nog steeds in veel gevallen lager dan wanneer je het in Nederland zou kopen. Kies je ervoor om de spullen gratis te laten verzenden, dan is het zelfs nog goedkoper. Maar dan moet je er rekening mee houden dat de goederen lange tijd onderweg kunnen zijn. Dit kan oplopen tot drie maanden. Aan de andere kant kun je je bestelling ook al binnen een week verwachten.

Lees meer »

Hoe verhoog ik mijn weerstand?

De weerstand is eigenlijk een naam voor het immuunsysteem. Het immuunsysteem is op zijn beurt een verzamelnaam voor lichaamseigen barrières, organen, moleculen en antistoffen die je beschermen tegen ongewenste indringers. Denk hierbij aan schimmels, parasieten, bacteriën en virussen. Het lichaam wordt bijvoorbeeld zo'n zeven keer per dag aangevallen door een virus. Dat gaat bijna altijd goed en dat heb je voornamelijk aan het immuunsysteem te danken.

Lees meer »

Ik heb griep, wat nu?

Mocht je - met het idee dat het griepvirus verdwijnt - overwegen om jezelf in het zweet te werken door te gaan sporten, doe dit dan niet. Het is echt beter om je rust pakken. Het is niet nodig om de hele dag in bed door te brengen, maar met lichamelijke inspanning kun je beter wachten tot je beter bent.

Lees meer »

Ik denk dat ik het nieuwe coronavirus heb, wat nu?

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft: Was uw handen vaak met zeep. Nies en hoest in uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Geef anderen geen hand.   Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). U hoeft bij deze klachten niet getest te worden. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u: koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt. Ga niet naar de huisarts toe. 

Lees meer »

Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Mensen die het coronavirus oplopen, kunnen de ziekte COVID-19 krijgen. De meeste mensen met die ziekte hebben luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en hoge koorts. Daarnaast kunnen spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn optreden. Niet iedereen voelt zich doodziek. De meeste mensen herstellen binnen een paar dagen. Zo’n 17 procent heeft ernstige tot zeer ernstige klachten. In 2 procent van alle gevallen is de ziekte dodelijk. Er zijn ook enkele jonge, gezonde slachtoffers gevallen, maar met name ouderen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten lopen een verhoogd risico. Dat geldt voornamelijk voor hart- en vaatpatiënten, mensen met diabetes en chronische longpatiënten.

Lees meer »