Wat is Mediafuze blog?

Mediafuze blog is een online bibliotheek met informatie die 24 uur per dag beschikbaar is. Net als in een bibliotheek is bij Mediafuze blog een grote verscheidenheid aan onderwerpen te vinden oftewel: Informatie van A tot Z

Kortom, op Mediafuze is allerlei informatie te vinden voor iedereen en voor elk wat wils!

Wat maakt Mediafuze blog uniek?

Net als in een bibliotheek, vind je op Mediafuze een groot en gevarieerd aanbod van informatie. Blogartikelen bevatten diverse onderwerpen zo wel korte als uitgebreide informatie.

Het is ook mogelijk om te reageren op blogartikelen. Zo kun je laten weten wat je van het blogartikel vindt of misschien heb je vragen of aanvullingen. Reacties worden -na keuring door Mediafuze- onder het blogartikel geplaatst.

Wij bloggen over de leukste en meest interessante onderwerpen.
Mediafuze is een allround blog met duizenden blogartikelen en bestaat sinds 2018.



Alternatief voor 0900 nummers 1.0

Zo hangt u tijden aan de telefoon, gedwongen om eerst te luisteren naar de reclame van het bedrijf, daarna komt er een traag keuzemenu, en daarna zijn alle medewerkers in gesprek. Voor u er erg in hebt zijn er tien minuten voorbij, voor eigen rekening, voor 70 cent per minuut of meer.Klantonvriendelijk gedragHet wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij bewijzen dat wij dit toestaan.

Lees meer »

Alternatief voor 0900 nummers

Het wordt hoog tijd om eens tegengas te geven met betrekking tot dit uiterst klantonvriendelijke gedrag. Want als wij als samenleving, accepteren dat een bedrijf dat een fout maakt waardoor de klant genoodzaakt is te bellen, dik verdient aan die klacht via een 0900 nummer dan moeten wij niet verbaasd zijn als wij steeds minder service krijgen, want wij bewijzen dat wij dit toestaan.

Lees meer »

Tesla-taks op elektrische auto's in 2019: hogere bijtelling

Een elektrische auto van de zaak kan een belangrijke bijdrage leveren aan het milieu, een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Tegen die achtergrond is het ook wel logisch dat de overheid het gebruik van de elektrische auto ondersteunt en stimuleert. Tot 2018 hoefde de rijder van een elektrische met een privégebruik van meer dan 500 kilometer per kalenderjaar bij de belastingaangifte inkomstenbelasting geen bijtelling voor de auto op te voeren. Het tarief stond op nul procent. In 2018 werd de situatie al minder gunstig, omdat de bijtelling in 2018 werd verhoogd naar 4%. In 2019 komt daar de nieuwe Tesla-taks bij.

Lees meer »

Hoogte heffingskortingen 2019

Kijkend naar het aantal heffingskortingen in 2019 is een belastingvereenvoudiging niet gelukt. Er zijn zes heffingskortingen, sommige tamelijk ingewikkeld en dan ook nog eens verschillend wanneer u recht hebt op AOW of als u jonger bent dan 64 en vier maanden. De heffingskortingen zijn belangrijk en bepalen vaak of u netto meer loon en inkomen overhoudt of niet. Kortom, niet alleen de belastingtarieven in de loonbelasting en inkomstenbelasting bepalen fiscaal hoeveel u van uw bruto loon netto zult overhouden, maar ook de heffingskortingen. Waarop hebt u recht in 2019?

Lees meer »

Aanrechtsubsidie 2018 minstverdienende partner

De aanrechtsubsidie 2018 is een extra belastingteruggave als u een relatief laag inkomen hebt. Daarom is het voor iemand met weinig of geen inkomen zeer zinvol om te bekijken of u die aanrechtsubsidie ook ontvangt. Wat zijn hierbij de voorwaarden en wat is de rol van uw leeftijd of partner hierbij? De aanrechtsubsidie, ook wel aanrechtgeld of de overdraagbare algemene heffingskorting minst verdienende partner genoemd, is een heffingskorting die u zeker kunt proberen te verzilveren bij de Belastingdienst. Deze heffingskorting wordt de komende jaren verder afgebouwd.

Lees meer »

De Belastingdienst & vooraf ingevulde belastingaangifte IB

Digitaal belastingaangifte doen in 2018 over 2017 of in 2019 over 2018 is eenvoudiger dan ooit. De Belastingdienst heeft een prettige service voor de belastingbetalers. Dit is de door de Belastingdienst vooraf ingevulde aangifte IB waarmee u waarschijnlijk ook al in 2017 kennis maakte. Gemakkelijk is deze hulp bij het invullen van uw belastingaangifte, maar controleer altijd goed de gegevens die de fiscus al voor u heeft ingevuld. Anders betaalt u wellicht te veel belasting en u bent verantwoordelijk voor de fouten in de aangifte. De digitale belastingaangifte is een snelle manier van belastingaangifte en heeft vele voordelen. Let op uw aftrekposten. Vanaf 2016 krijgt u, als u dat wilt, berichten over uw belastingaangifte ook per mail.

Lees meer »

Uitstel belastingaangifte 2019 (controleer gegevens)

U wilt uitstel voor uw belastingaangifte 2019 over aanslagjaar 2018. Wie 1 mei 2019 voor zijn aangifte inkomstenbelasting als deadline niet haalt, kan bij de fiscus uitstel van de belastingaangifte aanvragen. Deze regels zijn vanaf 2014 wel aangescherpt, wie te laat is en geen uitstel heeft gekregen kan een boete verwachten. Uw uitstel voor de belastingaangifte kunt u schriftelijk, telefonisch of digitaal aanvragen. Doe dit op tijd en voorkom zo de vergrijpboete van de Belastingdienst. De Belastingdienst let extra op de correcte datum van belastingaangifte. Controleer bij uw belastingaangifte 2018 en 2019 uw gegevens altijd goed.

Lees meer »

WOZ-waarde 2018 omhoog

De WOZ-waarde 2018 is hoger dan de WOZ-waarde 2017. Zoveel is duidelijk nu de huizenprijzen in 2016 en 2017 verder stijgen. Dan nog kan de geschatte waarde in 2018 door de gemeente naar uw mening te hoog zijn en is bezwaar maken verstandig. De WOZ-waarde eigen woning werkt namelijk in allerlei belastingheffing door. De gemeentelijke belasting, de waterschapsbelasting, de inkomstenbelasting en zelfs de erfbelasting. Uw huis als melkkoe dus. Bezwaar maken tegen de nieuwe WOZ-waarde is vaak verstandig als u niet te veel belasting en heffingen wilt betalen voor uw woning.

Lees meer »

De financiële voordelen van elektrisch rijden

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld van tegenwoordig. Niet zo vreemd, want met elektrisch rijden draag je bij aan een beter milieu. Deze auto’s stoten namelijk geen CO2 of schadelijke fijnstof uit. Daarnaast zijn ze een stuk geruislozer dan de normale exemplaren met een verbrandingsmotor. Ook op financieel gebied kun je rekenen op behoorlijk wat voordelen als je besluit jouw benzine of dieselauto te verruilen voor een exemplaar met een stekker. Om jouw beslissing nog wat eenvoudiger te maken, hebben we alle financiële voordelen van elektrisch rijden voor je samengevat.

Lees meer »

De financiële opvoeding van je kind? Kinderen leren omgaan met geld

Jouw kind leren omgaan met geld is één van de belangrijke aspecten van de opvoeding. Deze financiële opvoeding begint al op jonge leeftijd. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen om kinderen bewust te maken van de waarde van geld. Belangrijk, want je ziet liever niet dat jouw kind later belast is met schulden. Daarentegen is het ook weer niet de bedoeling om je kind op te voeden als een kleine Dagobert Duck, want ook dat draagt niet bij aan een optimale zelfontwikkeling.

Lees meer »

Financieel voordeel bij het invoeren van een auto uit Duitsland

Het invoeren van een auto vanuit Duitsland geeft je nog steeds behoorlijk wat financieel voordeel. Dat horen we niet alleen om ons heen, maar is ook op papier aan te tonen omdat de jaarcijfers nog steeds fors stijgen. Toch zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden als je zelf een auto wilt importeren uit het buitenland.

Lees meer »

Grip op je financiële situatie met een budgetcoach

Financiële problemen komen in de beste families voor. In veel gevallen zijn ze van tijdelijke aard en kunnen ze door middel van eenvoudige oplossingen snel en correct worden opgelost. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn namelijk ook veel mensen of gezinnen die de grip op hun financiële situatie compleet verloren zijn. In veel gevallen begint dit als een kleine achterstand, maar kan al snel oplopen tot een behoorlijke schuld. Deze problemen kunnen voortkomen uit diverse situaties.

Lees meer »

Wat kost een hond per jaar?

Als je de aanschaf van een hond overweegt, is het goed om je iets meer te verdiepen in de financiële verplichtingen die dat met zich meebrengt. Hoewel je er misschien niet direct over nadenkt bij het zien van een pup, kunnen de kosten voor de aanschaf en het onderhoud behoorlijk oplopen. Natuurlijk wil je dat het jouw hond aan niets ontbreekt. Maar laat jouw financiële situatie dat ook toe?

Lees meer »

Samenwonen en financiën. Hoe pak je dat het beste aan?

Als je gaat samenwonen komt er behoorlijk wat op je af. Bovenal leuke dingen natuurlijk, maar er zijn ook wat praktische zaken die je goed moet regelen zoals de financiën. Het is geen geheim dan veel relaties stranden door geldzorgen. Problemen over geld veroorzaakt onnodige ruzies en vervelende situaties. De stress die hiermee gepaard gaat, zorgt ervoor dat de relatie onder druk komt te staan. Toch is dit niet nodig.

Lees meer »

Hoe bespaar je geld op jouw hypotheek

Geld besparen is iets wat we allemaal wel willen, zodat we meer kunnen sparen of meer geld kunnen uitgeven aan belangrijkere dingen in ons leven. Een van de vaste lasten waar we op kunnen besparen is de hypotheek. Een vaste last waarop je misschien denkt niet te kunnen besparen, maar wij hebben enkele tips verzameld waarmee je wellicht toch kan besparen op jouw hypotheek.

Lees meer »

Erfpacht en de Wet Hillen als aftrekpost eigenwoningschuld

Wie in 2017, 2018 of 2019 weinig hypotheek op zijn huis heeft, kan met de Wet Hillen zijn hypotheek voordelig aflossen en zo geld verdienen via de aftrekpost geen of geringe eigenwoningschuld. Zeker als het huurwaardeforfait of het eigenwoningforfait hoger zijn dan wat u aan hypotheekkosten voor het eigen huis kunt aftrekken en het saldo inkomen eigen woning dus negatief is. Maar als u erfpacht betaalt, is het de vraag of aflossen goed uitpakt. Ook de erfpacht en erfpachtcanon behoren tot de aftrekbare kosten. Is afkopen van erfpacht dan nog verstandig? Erfpacht en de Wet Hillen worden uitgelegd.

Lees meer »

Aftrek hypotheekrente is veel beperkter dan u denkt

De aftrek van de hypotheekrente was ook in 2012 al veel beperkter dan vaak wordt gedacht en het kabinet heeft de aftrek vanaf 2013 nog verder beperkt en versoberd voor nieuwe hypotheken. Ten onrechte bestaat het beeld dat huiseigenaren door de hypotheekrenteaftrek altijd zo goed af zijn. De aftrek wordt namelijk steeds verder beperkt door eerder genomen maatregelen. De hypotheekrente is ook nog eens maximaal 30 jaar fiscaal aftrekbaar en dan meestal nog maar voor een deel door de forse bijtelling van het eigen woning forfait. Vanaf 2013 is de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe gevallen mogelijk voor de hypotheken waarin voldoende wordt afgelost. In 2015, 2016 en 2017 wordt de hypotheekrenteaftrek verder beperkt en versoberd voor hogere inkomens en middeninkomens doordat de aftrek tegen een lager percentage is. In 2041 is de hypotheekrenteaftrek tegen maximaal 38%. Het kabinet Rutte 3 wil vanaf 2020 versneld gaan afbouwen zodat de 38% al in 2022 of 2023 is bereikt.

Lees meer »

Kosten koper 2018 en 2019 omlaag

Wie in 2018 of 2019 een huis koopt, koopt niet alleen een woning tegen een lagere verkoopprijs maar ook met lagere kosten koper eigen woning, een meevaller dus. De kosten koper 2018 en 2019 bedragen voor een bestaande woning ongeveer 5%. Deze aankoopkosten zijn omlaag gegaan met de lagere overdrachtsbelasting en dat scheelt in de aankoopkosten. Let op de verschillende tarieven op internet van de notaris en makelaar. Maak gebruik van de lage hypotheekrente.

Lees meer »

Uurtarief bij financieel advies en provisieverbod 2018

Wat kost een online financieel advies in 2017 en 2018 of een hypotheekadvies van uw hypotheekadviseur? Hoe hoog is de afsluitprovisie nog, want er is een provisieverbod 2017 en 2018. U kunt, als u deskundig genoeg bent, ook zelf een hypotheek afsluiten via het internet. Een financieel adviseur moet vertellen hoeveel kosten hij rekent aan zijn klanten. Wat kost een financieel adviseur en financieel advies u inmiddels, al dan niet online. Ik zet voor u enkele mogelijkheden (advies, geen provisie) op een rij. Bij ABN AMRO bijvoorbeeld is een hypotheek zonder hypotheekadvies mogelijk. Denk eraan dat een adviseur niet altijd tot alle aanbieders toegang heeft. Online hypotheekadvies werkt prima als u ook zelf verstand van zaken hebt en dit is veel goedkoper.

Lees meer »

Daarom hebt u een taxatierapport voor uw huis nodig

Waarom laat u uw taxeren en waarom is een taxatierapport nodig? Een taxatierapport en bouwkundige keuring voor het huis zijn als aankoopkeuring nodig voor het kunnen afsluiten van een hypotheek. Laat een goed taxatierapport of een gevelverklaring opstellen. Zo wordt duidelijk wat de waarde van het huis is, hoeveel achterstallig onderhoud er is en hoeveel u als hypotheek kunt lenen. Wie een nieuwe hypotheek terecht komt in een scheiding, kan niet zonder een goed taxatierapport van een onafhankelijke en erkende taxateur. De kosten en tarieven zijn bovendien fiscaal aftrekbaar.

Lees meer »

Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten

Een planning maken voordat je gaat verhuizen is altijd een goed idee. Zeker als het aankomt op de financiën. In veel gevallen krijg je namelijk te maken met dubbele woonlasten door een overlappende periode. Je moet de vaste lasten van de nieuwe en de oude woning betalen, en wellicht wordt je ook nog geconfronteerd met borg als het gaat om een huurwoning. Ook een koopwoning brengt vaak een dubbele hypotheek met zich mee.

Lees meer »

Verkoop uw huis zelf & Makelaarsland of Makelaarinhuis

Wie er zelf geen tijd voor heeft of zeker weet dat hij een goede makelaar heeft, verkiest een makelaar om een huis te kopen of verkopen. Om inzicht te krijgen in het huizenaanbod zijn er inmiddels vele huizensites, zoals funda.nl, jaap.nl, om u verder te helpen. Maar ook de verkoop van uw huis kunt u zelf grotendeels doen. Verkoop vandaag nog uw huis zelf, bijvoorbeeld via Makelaarsland.

Lees meer »

Wat kost een makelaar u aan courtage, tarieven?

Wat kost een makelaar u? Wat zijn de tarieven, courtage, uurtarief of abonnement? Soms kan de courtage voor het inschakelen van een makelaar beperkt blijven tot 250 euro als u kiest voor een goedkope makelaar. Wat kost een goede makelaar aan courtage en waaruit bestaat de courtage van de aankoopmakelaar? Vaak valt er over dit bedrag te onderhandelen. Tot voor kort betaalde u nog een standaard bedrag voor de diensten van de makelaar. U kunt u zelf veel besparen op de courtage van de makelaar door meerdere makelaars uit te nodigen. Lees hier hoe u dat succesvol doet.

Lees meer »

Makelaar is zijn prijs zeker waard

Wat kost een makelaar u in 2018? Wat kost een makelaar inschakelen bij aankoop of verkoop van een huis. Een goede aankoopmakelaar levert geld op. Een huis kopen of verkopen betekent ook een goede makelaar inschakelen. Hiervoor zijn allerlei redenen, zeker als u de buurt niet zo goed kent en geen onnodig risico met uw investering wilt lopen. Maar zonder makelaar zijn er ook geen makelaarskosten en courtage te betalen en scheelt in de portemonnee. De drie grote makelaarorganisaties zijn het NVM, VBO en VastgoedPRO.

Lees meer »

Wat is een BKR-registratie en hoe kom je ervan af?

Kredieten en leningen die u afsluit worden door uw geldverstrekker vastgelegd in het Centraal Krediet Informatiesysteem bij Stichting BKR. Dit wordt ook wel een BKR registratie genoemd. Hierdoor ontstaat een overzicht van alle leningen die u heeft afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden die bij deze registratie horen worden vastlegd.

Lees meer »

Lenen - zonder BKR toetsing snel geld lenen

Zonder BKR-toetsing snel geld lenen in 2018 kan nog steeds. Geld lenen gaat meestal samen met een BKR toetsing, maar niet elke kredietverstrekker is bij het BKR aangesloten of interpreteert de uitkomst van een BKR toets hetzelfde. Er zijn vele kredietverstrekkers op het internet te vinden waaruit u kunt kiezen. Ook snel geld lenen is bijna altijd mogelijk (minilening, flitslening), zeker als er een onderpand is. Wat houdt de BKR toetsing en BKR codes in en wat zijn uw mogelijkheden om te lenen?

Lees meer »

Goedkoop lenen & soorten leningen

Goedkoop geld lenen in 2018? Dat is niet moeilijk. Vraag altijd voldoende offertes aan en vergelijk deze goed op prijs. Wat is een persoonlijke lening of doorlopend krediet? Is rood staan verstandig en wat is een WOZ krediet? De goedkoopste manier van lenen is een lening met een lage rente. Let erop of de rente vast of variabel is en of u eerder mag aflossen. Bekijk altijd of uw lening nog goedkoper kan. Rentepercentages kunnen voortdurend veranderen, ook in uw voordeel.

Lees meer »

Uitgestelde betaling is nu kopen en straks betalen

Wat is kopen op afbetaling, bijvoorbeeld de uitgestelde betaling van een auto en andere zaken? Dit kopen op krediet is niet gratis. Hoe werkt dit? Het is zeer gebruikelijk en vaak ook aantrekkelijk. Bij nu kopen en straks betalen gaat het vaak toch om een lening en registratie bij de BKR in Tiel. Maar u hebt meerdere mogelijkheden om aan extra geld te komen. Welke lening u het beste in 2018 kunt afsluiten hangt af van uw persoonlijke situatie. Bekende verstrekkers van een lening zijn Girokrediet en Amstelgeld.

Lees meer »

Alles over goedkoop slim geld lenen - soorten krediet 2018

U wilt alles weten over geld lenen in 2018 en 2019, een slimme lening, over goedkoop en slim geld lenen? Lenen doen we allemaal wel eens, soms door snel geld te lenen via een flitslening, creditcard en soms door een paar dagen rood te staan. Wie een krediet wil afsluiten, vergelijkt de verschillende soorten leningen om zo goedkoper te kunnen lenen. Ook voor een bruiloft bestaat een trouwkrediet. De meeste leningen kunnen bij sommige aanbieders van krediet met en zonder negatieve BKR worden afgesloten. Vaak is een negatieve BKR codering een grote hindernis om te lenen.

Lees meer »

Hoeveel AOW krijgt u in 2018 en 2019?

De AOW gaat in 2018 en 2019 omhoog ten opzichte van 2017, zowel per 1 juli 2018 als 1 januari 2019. Hoeveel AOW u in 2018 bruto en netto ontvangt is vooral afhankelijk van de gezinssituatie en van het aantal jaren dat u aan AOW hebt opgebouwd. Misschien krijgt u in 2018 uw eerste AOW, want dat is mogelijk vanaf de leeftijd van 66 jaar, in 2019 is dat weer vier maanden later. Wie al wat langer recht heeft op AOW, heeft misschien ook wel recht op de AOW partnertoeslag.

Lees meer »

Uitvaartsparen of uitvaartverzekering afsluiten

Uitvaartsparen betekent sparen tegen een hoge rente. Op een uitvaartdeposito kan de spaarrente 4% bedragen. Bovendien is het fiscaal voordelig. Het opgebouwde spaarsaldo wordt in 2013, 2014 en 2015 tot € 6.859 niet door de belastingdienst belast in box 3 met de vermogensrendementsheffing.

Lees meer »

Verzekeren en de Opstalverzekering

De opstalverzekering is in 2018 en 2019 verplicht als u ook een hypotheek op uw huis neemt. Uw eigen huis is een groot bezit dat beschermd moet worden. Schade kan altijd optreden. Veel voorkomend zijn de stormschade, een waterschade, een bevroren waterleiding, een gesprongen waterleiding en de schade door wateroverlast. Het huis verzekeren dus en de opstalverzekering biedt deze bescherming. Bekijk altijd goed hoe uitgebreid uw opstalverzekering of woonverzekering is, want soms is bijvoorbeeld schade door smeltwater niet gedekt. De fundering wordt niet altijd automatisch meeverzekerd. Die dekking zit er pas in vanaf de UVG+. In een VvE is een collectieve opstalverzekering voorgeschreven. Ook uw zonnepanelen zijn verzekerd. De premie voor de opstalverzekering kan door de vele waterschade en wateroverlast wel eens fors omhoog gaan de komende jaren. Gebruik de inboedelwaardemeter.

Lees meer »

Verzekeren tegen stormschade: stormschadeverzekering

Stormschade, wateroverlast, omvergewaaide schutting, rondvliegende dakpannen, een boom op uw huis of auto, het lijkt door de klimaatverandering en opwarming van de aarde steeds vaker voor te komen. Welke vergoeding krijgt u van de verzekering, in geld of in natura? Hoe sluit u een storm verzekering (waterschade door storm, afgewaaide dakpannen) af en wat zijn de kosten? Verzeker u tegen de gevolgen van stormschade aan uw huis, onroerend goed en auto. En wat als er door de herfststorm, voorjaarsstorm of andere storm of windvlaag een dakpan van uw huis afwaait en die schade aan bepaalde goederen veroorzaakt of zelfs schade aan andere personen (dakpan op uw hoofd)? Allerlei verzekeringen en premies kunnen gelden: een polis van een opstalverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering, een inboedelverzekering maar ook een een autoverzekering. U kunt zelfs uw vakantie mislopen door een storm. Is dan ook stormschade via een verzekering verhaalbaar? Zo ja, op wie dan?

Lees meer »

Verzekeren en inboedelverzekering: inboedelwaardemeter 2019

Wilt u in 2019 een goede inboedelverzekering afsluiten? Kies voor een all risk verzekering, want dat is een polis met voldoende dekking en tegen een redelijke prijs. Ook schade door eigen schuld is meeverzekerd (het laten vallen van de iPhone ook). De inboedelwaardemeter voorkomt vervolgens dat u onverzekerd bent of te weinig verzekerd bent. Iedereen met een dak boven zijn hoofd en elke inboedel kan schade oplopen, ook waterschade, en dan is een goede verzekering wel prettig. De inboedel en inboedelwaarde omvatten alles wat zonder breekwerk of sloopwerk kan worden verwijderd of gestolen uit uw huis. Ook contant geld. Vragen bij een inboedelverzekering zijn ook wat is een inboedelwaardemeter en hoe berekent u de waarde? Sluit zo mogelijk de opstalverzekering en inboedelverzekering bij dezelfde maatschappij af.

Lees meer »

Goedkoopste levensverzekering overlijdensrisicoverzekering

De goedkoopste levensverzekering en overlijdensrisicoverzekering in 2018 of goedkoopste uitvaartverzekering 2018 als alternatief afsluiten? Wat is een levensverzekering? Een overlijdensrisicoverzekering is goedkoper dan ooit door de grote concurrentie. U kunt een nieuwe verzekering afsluiten of een bestaande verzekering oversluiten. Sluit wel de goede levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering af. De ene verzekering keert uit bij leven, de ander bij overlijden of dekt beide situaties af. Hoe jonger u zich verzekert, hoe lager de premie is. Een online levensverzekering kan ook. Een goede uitvaartverzekering is ook verstandig, want een uitvaart, begrafenis of crematie kosten al vlug 10.000 euro. Verzeker uw overlijdensrisico zo goedkoop mogelijk.

Lees meer »

Spaarrente spaarverzekering Dela

De spaarverzekering bij Dela betekent ook in 2019 een hoge vaste spaarrente. De spaarverzekering is een relatief nieuw product van Dela waarmee u extra geld opzij kunt zetten. Het is een verzekering die u kunt openen voor uzelf of een ander, zoals uw kind of kleinkind. Wellicht voor u interessant dit nieuwe spaarplan van een onderneming die veel ervaring heeft met het wegzetten van spaargeld voor later. Het grote verschil is dat uw spaargeld straks vrij besteedbaar is en de verzekering niet per se bedoeld is voor iemands uitvaart, maar voor elk spaardoel.

Lees meer »

Verzekeren van kostbaarheden: kostbaarhedenverzekering 2019

Uw waardevolle spullen zijn met een inboedelverzekering in 2019 vaak tot een bepaald maximaal bedrag verzekerd. Al snel kan de waarde van uw juwelen en bijvoorbeeld audio- en videoapparatuur in de loop der tijd boven deze verzekerde waarde uitkomen. Laat uw verzekering eens vrijblijvend opnieuw berekenen en bekijk of het verstandig is om een extra kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Zog er zo voor dat uw kostbaarheden en inboedel altijd goed verzekerd zijn.

Lees meer »

Een financiering door middel van crowdfunding

Zoals de naam al doet vermoeden, betekent crowdfunding niets meer dan een investering die mogelijk wordt gemaakt door een massa mensen. In dit geval investeerders. Investeren blijft voor veel mensen interessant. Met een investering voelen ze zich namelijk betrokken bij een project wat hen aanspreekt. Met crowdfunding is die mogelijkheid er. Een project kan een onbeperkt aantal investeerders hebben.

Lees meer »

Financieel besparen op de bedrijfskosten

Voor je kunt beginnen met besparen of efficiënt werken, is het van groot belang dat je de kosten van jouw onderneming inzichtelijk maakt. Dit doe je door een rapport op te stellen met de maandelijkse vaste lasten van jouw bedrijf. Denk hierbij aan de huur van het bedrijfspand, de abonnementen op diensten, energiekosten, netwerk en het personeel. Zo krijg je een prima inzicht in wat je maandelijks kwijt bent, en waarvoor. Dit maakt het onderscheid tussen nodig en overbodig straks een stuk eenvoudiger.

Lees meer »

Is het interessant om AliExpress-producten door te verkopen?

AliExpress is een onderdeel van Alibaba. Het is een website waar fabrikanten uit China hun spullen te koop aanbieden. Op Alibaba schaf je spullen in grote hoeveelheden aan, op AliExpress kan het ook per stuk. De prijs is iets hoger, maar nog steeds in veel gevallen lager dan wanneer je het in Nederland zou kopen. Kies je ervoor om de spullen gratis te laten verzenden, dan is het zelfs nog goedkoper. Maar dan moet je er rekening mee houden dat de goederen lange tijd onderweg kunnen zijn. Dit kan oplopen tot drie maanden. Aan de andere kant kun je je bestelling ook al binnen een week verwachten.

Lees meer »

Hoe verhoog ik mijn weerstand?

De weerstand is eigenlijk een naam voor het immuunsysteem. Het immuunsysteem is op zijn beurt een verzamelnaam voor lichaamseigen barrières, organen, moleculen en antistoffen die je beschermen tegen ongewenste indringers. Denk hierbij aan schimmels, parasieten, bacteriën en virussen. Het lichaam wordt bijvoorbeeld zo'n zeven keer per dag aangevallen door een virus. Dat gaat bijna altijd goed en dat heb je voornamelijk aan het immuunsysteem te danken.

Lees meer »

Ik heb griep, wat nu?

Mocht je - met het idee dat het griepvirus verdwijnt - overwegen om jezelf in het zweet te werken door te gaan sporten, doe dit dan niet. Het is echt beter om je rust pakken. Het is niet nodig om de hele dag in bed door te brengen, maar met lichamelijke inspanning kun je beter wachten tot je beter bent.

Lees meer »

Ik denk dat ik het nieuwe coronavirus heb, wat nu?

Probeer te voorkomen dat u het coronavirus krijgt of aan anderen geeft: Was uw handen vaak met zeep. Nies en hoest in uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes. Geef anderen geen hand.   Blijf thuis bij klachten: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, moeilijk ademen, verhoging (tot 38 graden) of koorts (meer dan 38 graden). U hoeft bij deze klachten niet getest te worden. Blijf thuis tot u 24 uur geen klachten heeft. Bel de huisarts als u steeds zieker wordt of moeilijker ademt. Bent u ouder dan 70, of heeft u een chronische ziekte? Bel dan direct uw huisarts of huisartsenpost als u: koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt. Ga niet naar de huisarts toe. 

Lees meer »

Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Mensen die het coronavirus oplopen, kunnen de ziekte COVID-19 krijgen. De meeste mensen met die ziekte hebben luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid) en hoge koorts. Daarnaast kunnen spierpijn, verwardheid, hoofdpijn en keelpijn optreden. Niet iedereen voelt zich doodziek. De meeste mensen herstellen binnen een paar dagen. Zo’n 17 procent heeft ernstige tot zeer ernstige klachten. In 2 procent van alle gevallen is de ziekte dodelijk. Er zijn ook enkele jonge, gezonde slachtoffers gevallen, maar met name ouderen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten lopen een verhoogd risico. Dat geldt voornamelijk voor hart- en vaatpatiënten, mensen met diabetes en chronische longpatiënten.

Lees meer »