Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten


Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten | Mediafuze

Verhuizen is leuk, maar kan behoorlijk in de financiële papieren lopen als je de touwtjes niet strak in handen houdt. Omdat een verhuizing altijd bepaalde kosten met zich meebrengt, is het goed om goed voorbereid te werk te gaan. Met een goede planning én deze verhuistips bespaar je al snel honderden euro’s. Deze kun je natuurlijk weer prima gebruiken voor de inrichting van jouw nieuwe paleis. Als jij je bedenkt dat verhuiskosten kunnen variëren tussen de honderd en duizend(en) euro’s, is het zeker de moeite waard om deze bespaartips in acht te nemen. Zo blijft jouw financiële situatie ook in je nieuwe woning gezond.

Maak vooraf een financiële verhuisplanning

Een planning maken voordat je gaat verhuizen is altijd een goed idee. Zeker als het aankomt op de financiën. In veel gevallen krijg je namelijk te maken met dubbele woonlasten door een overlappende periode. Je moet de vaste lasten van de nieuwe en de oude woning betalen, en wellicht wordt je ook nog geconfronteerd met borg als het gaat om een huurwoning. Ook een koopwoning brengt vaak een dubbele hypotheek met zich mee.

Juist daarom is het goed om vooraf een financiële planning te maken. Ben je kapitaalkrachtig genoeg om deze kosten te kunnen dragen? Of kun je wellicht nog tot een overeenstemming komen met de nieuwe huisbaas of verkoper? Hoewel je in dit geval niet direct kunt besparen op de vaste lasten, is het toch raadzaam om je hier wat meer in te verdiepen voor de verhuizing. Zo sta je niet ineens voor onaangename financiële verrassingen. In veel gevallen kun je namelijk een regeling treffen waardoor je niet direct met een grote uitgave krijgt te maken.

Verhuizen met een verhuisbedrijf? Vraag verschillende offertes op

Als je wilt verhuizen met een verhuisbedrijf, dan is het goed om van tevoren een aantal offertes op te vragen. De prijzen voor een verhuizing kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Natuurlijk is dat ook geheel afhankelijk van jouw wensen. Wil je een hoop inpakwerk zelf doen, of laat je dit liever doen door professionele verhuizers? De verschillen per offerte hebben ook te maken met jouw eigen wensen. Als je zelf het inpakwerk doet ben je natuurlijk goedkoper uit dan dat je dit laat doen. Ook de afstand van je oude naar je nieuwe woning heeft een directe invloed op de offerte, en dus de uiteindelijke prijs die je betaald. Vraag dus offertes op bij verschillende verhuisbedrijven. Je zult zien dat je ook op dit punt eenvoudig kunt besparen als je een beetje vooronderzoek uitvoert.

Zelf verhuizen met eigen vervoer

De beste manier van besparen tijdens een verhuizing, is om het vervoer zelf te regelen. Althans, als je het efficiënt aanpakt. Zelf een bus huren of gebruik maken van vervoer uit de vriendenkring, maakt de kostenpost voor het verhuisbedrijf onnodig. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Huur een bus die groot genoeg is om jouw spullen in 1 a 2 keer rijden over kan brengen. De brandstofkosten moet je namelijk ook meerekenen als directe kostenpost tijdens het verhuizen. Hoewel het huren van een grote bus vaak wat duurder is, kan dit voordeliger uitpakken als je de brandstofkosten en de daghuur tegen elkaar opweegt. Verhuizen met eigen vervoer betekent natuurlijk ook dat je gebruik kunt maken van familie of vrienden. Een vriend die uit goodwill zijn ruime bus af wil staan is al snel goed voor een flinke besparing. Durf te vragen dus!

Maak gebruik van familie en vrienden

De voordeligste hulpjes bevinden zich natuurlijk in je vriendengroep of familie. Laat ze dan ook vroegtijdig weten dat je gaat verhuizen en dat hun hulp zeer op prijs wordt gesteld. Ook hiermee kun je behoorlijk besparen. Je hoeft geen mensen in te huren en vele handen maken natuurlijk licht werk. Ook hier is efficiënt te werk gaan van groot belang. Misschien niet zozeer om te besparen op de financiën, maar wel op tijd. Zorg ervoor dat je de ingepakte dozen zo min mogelijk hoeft te verplaatsen. Zet verhuisdozen op een strategische plek neer zodat je ze niet meer dan 1 a 2 keer in je handen hebt.

Een verhuiskostenvergoeding van je werkgever of huisbaas

In sommige gevallen wordt er een verhuiskostenvergoeding uitgekeerd. Hoewel deze vergoeding gebonden is aan voorwaarden, is het zeker de moeite waard om hier na te informeren. Deze tegemoetkoming kan namelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s en kan jouw complete verhuizing financieel dekken. Een verhuiskostenvergoeding kan uitgekeerd worden door een werkgever, gemeente of een verhuurder. In de meeste gevallen gebeurt dit als je moet verhuizen ten gunste van de werkgever, of als de verhuurder jouw huurcontract opzegt door toedoen van bijvoorbeeld sloop of ingrijpende werkzaamheden aan de woning. Besparen op de verhuiskosten door middel van een vergoeding is dus zeer de moeite waard.


Goedkoop verhuizen? Tips om te besparen op de verhuiskosten

Een planning maken voordat je gaat verhuizen is altijd een goed idee. Zeker als het aankomt op de financiën. In veel gevallen krijg je namelijk te maken met dubbele woonlasten door een overlappende periode. Je moet de vaste lasten van de nieuwe en de oude woning betalen, en wellicht wordt je ook nog geconfronteerd met borg als het gaat om een huurwoning. Ook een koopwoning brengt vaak een dubbele hypotheek met zich mee.

Lees meer »

Verkoop uw huis zelf & Makelaarsland of Makelaarinhuis

Wie er zelf geen tijd voor heeft of zeker weet dat hij een goede makelaar heeft, verkiest een makelaar om een huis te kopen of verkopen. Om inzicht te krijgen in het huizenaanbod zijn er inmiddels vele huizensites, zoals funda.nl, jaap.nl, om u verder te helpen. Maar ook de verkoop van uw huis kunt u zelf grotendeels doen. Verkoop vandaag nog uw huis zelf, bijvoorbeeld via Makelaarsland.

Lees meer »

Wat kost een makelaar u aan courtage, tarieven?

Wat kost een makelaar u? Wat zijn de tarieven, courtage, uurtarief of abonnement? Soms kan de courtage voor het inschakelen van een makelaar beperkt blijven tot 250 euro als u kiest voor een goedkope makelaar. Wat kost een goede makelaar aan courtage en waaruit bestaat de courtage van de aankoopmakelaar? Vaak valt er over dit bedrag te onderhandelen. Tot voor kort betaalde u nog een standaard bedrag voor de diensten van de makelaar. U kunt u zelf veel besparen op de courtage van de makelaar door meerdere makelaars uit te nodigen. Lees hier hoe u dat succesvol doet.

Lees meer »

Makelaar is zijn prijs zeker waard

Wat kost een makelaar u in 2018? Wat kost een makelaar inschakelen bij aankoop of verkoop van een huis. Een goede aankoopmakelaar levert geld op. Een huis kopen of verkopen betekent ook een goede makelaar inschakelen. Hiervoor zijn allerlei redenen, zeker als u de buurt niet zo goed kent en geen onnodig risico met uw investering wilt lopen. Maar zonder makelaar zijn er ook geen makelaarskosten en courtage te betalen en scheelt in de portemonnee. De drie grote makelaarorganisaties zijn het NVM, VBO en VastgoedPRO.

Lees meer »