Ziggo en UPC WifiSpots uitzetten


Standaard staat voor alle abonnees van Ziggo en UPC de WifiSpots functie aan zodra de uitrol op het aansluit adres gereed is. Het is echter wel mogelijk de hotspot functie in de eigen modem / router uit te schakelen.

Dat kan door als Ziggo gebruiker in te loggen op Mijn Ziggo.

  • Klik in de menu balk op de knop “Producten”.

Ziggo en UPC WifiSpots uitzetten | Mediafuze
  • Klik vervolgens op de knop “Internet”

Ziggo en UPC WifiSpots uitzetten | Mediafuze
  • Scrol naar beneden tot u bij het kopje “WifiSpots” uitkomt.

Ziggo en UPC WifiSpots uitzetten | Mediafuze
  • Hier kan de WifiSpots functie uitgeschakeld worden, het kan enige tijd duren voordat dit ook daadwerkelijk in uw modem/router verwerkt is.

Daarnaast kunt u op deze pagina uw persoonlijke WifiSpots wachtwoord resetten.

Let er wel op dat het wachtwoord dan in al uw apparaten die WifiSpots gebruiken opnieuw ingevoerd moet worden.

Als UPC gebruiker kan je tegenwoordig ook inloggen op Mijn Ziggo.Let op: Als je je eigen WifiSpot uitgezet hebt, dan kan je ook geen gebruikmaken van andere WifiSpots.
Ziggo en UPC denken dat het eerlijk is dat je alleen gebruik mag maken van andere WifiSpots als je zelf ook een WifiSpot beschikbaar stelt.

Heb je geen Ziggo Wi-Fi modem maar ben je wel internetabonnee bij Ziggo? Dan kan je wel gebruik maken van andere beschikbare WifiSpots!

Momenteel wordt van de Thomson TWG870, Technicolor TC7200, Technicolor TC7210, Ubee EVW320B en de Cisco EPC3925 een Ziggo WifiSpot gemaakt.


Wat zijn de risico’s van Ziggo en UPC WifiSpots?

Een groter risico zal er zitten in het feit dat kwaadwillenden kunnen doen alsof ze een Ziggo WifiSpot hebben. Door dit op plaatsen te doen waar veel mensen komen met hun mobiele telefoon kunnen in korte tijd veel inlog gegevens onderschept worden van gebruikers die automatisch proberen in te loggen op het fake Ziggo WifiSpot.Om gebruikers te garanderen dat ze op het echte Ziggo WifiSpot netwerk zitten wordt aangeraden om het Ziggo WifiSpots beveiligingscertificaat te installeren.Dit doet u door het certificaat te downloaden en vervolgens de stappen op uw telefoon, tablet of PC te volgen.Uw apparaat zal hierna alleen nog verbinding maken met het Wifi netwerk “Ziggo” als daar hetzelfde certificaat op staat. Mochten kwaadwillenden een netwerk met dezelfde naam hebben dan zal uw apparaat daar geen verbinding meer mee gaan maken en worden uw gegevens niet onderschept door derden.

Lees meer »

Wat is WifiSpots?

Alle klanten die een betaald Ziggo (of voorheen UPC) abonnement hebben met internet in het pakket, kunnen gratis gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo.Heb je een draadloos Wi-Fi modem, dan wordt hierin een tweede netwerk geactiveerd die dient als hotspot. Je ontvangt automatisch een e-mail van Ziggo op je contact e-mailadres zodra WifiSpots voor je beschikbaar is.Wil je geen gebruik maken van deze functionaliteit? Zet WifiSpots dan uit. In dat geval kan je ook geen gebruik meer maken van de WifiSpots van andere Ziggo abonnees.Bij elk ‘Ziggo WifiSpot’ is de bandbreedte voor gasten beperkt tot maximaal 3 Mbps per gebruiker en er kunnen maximaal 20 gebruikers gelijktijdig op één modem van de WifiSpot gebruik maken.

Lees meer »

QR-code fraude: Wat is het en hoe voorkom je het?

Een QR-code is een soort streepjescode die je gemakkelijk met je mobiele apparaat kunt uitlezen. QR staat hier voor Quick Response, dit omdat het scannen erg snel gaat. Je ziet QR-codes tegenwoordig overal, op reclamefolders, tijdschriften, visitekaartjes, en nog veel meer. Op de meeste smartphones staat standaard een QR-code app die de codes uit kan lezen. Door met deze app de QR-code te scannen kun je bijvoorbeeld direct een site met meer uitleg openen. Vaak worden QR-codes voor het gemak gebruikt omdat je op deze wijze snel een website kan openen en niet een ingewikkelde URL hoeft over te typen.

Lees meer »

Hoe veilig is jouw wifi-netwerk?

Belangrijkste wat we willen meegeven is dat je echt de tijd moet nemen je draadloos netwerk te beveiligen. Wifi-beveiliging wordt steeds belangrijker in deze tijd van de cybercriminaliteit. Steeds meer apparaten worden namelijk gekoppeld aan het wifi-netwerk. Als buitenstaanders of internetcriminelen in jouw wifi-netwerk kunnen, loop je flinke risico's. Ze hebben dan toegang tot bestanden, printers en apparaten in jouw bedrijfsnetwerk. Daarnaast kunnen ze een virus op computers zetten of je inloggegevens van je bank onderscheppen.

Lees meer »

Hoe veilig is openbare wifi?

Hacken betekent dat iemand, een crimineel, met kwade bedoelingen inbreekt op iemands computer, smartphone, e-mailaccount, website of profielsite zoals Facebook. Dit wordt ook wel cybercrime genoemd. Ook proberen criminelen met phishing- of pharming-aanvallen betalingsgegevens te krijgen. Vaak worden deze gegevens verkregen via gehackte computers of websites.

Lees meer »