Wij zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat deze tijdelijk niet bereikbaar is.

Home » Meer » Live Streaming WebCams » NASA TV & Live Streaming WebCams » NASA Live Stream - Earth From Space LIVE Feed

NASA Live Stream - Earth From Space LIVE Feed


Bedankt voor het kijken naar de aarde vanuit de ruimte - zoals te zien vanaf de NASA ISS-livestream aan boord van het internationale ruimtestation.

Het International Space Station - ISS - cirkelt rond de aarde op 240 mijl boven de planeet, aan de rand van de ruimte in een lage baan om de aarde. Het station wordt bemand door NASA-astronauten, evenals Russische kosmonauten en een mix van Japanse, Canadese en Europese astronauten.

De bemanning van Expeditie 65 bestaat uit:

  • Akihiko Hoshide (commandant)
  • Thomas Pesquet
  • Shane Kimbrough
  • Megan McArthur
  • Oleg Novitsky
  • Pyotr Dubrov
  • Mark Vande Hei

Een echt astronautenbeeld van de aarde

Aangezien het ruimtestation elke 45 minuten een nacht ingaat, is er geen video beschikbaar - gedurende deze tijd en andere onderbrekingen in de transmissie worden opgenomen beelden getoond. Als het weer bij daglicht is, begint de livestream van de aarde weer.

Deze ISS-livefeed van planeet aarde vanuit de ruimte is beschikbaar gesteld door NASA Earth Viewing Camera's aan boord van het internationale ruimtestation. Het station wordt bemand door NASA-astronauten, evenals Russische kosmonauten en een mix van Japanse, Canadese en Europese astronauten.

Waarom kunnen we de sterren niet zien?

De camera's hebben een lage belichting om de aarde bij daglicht te bekijken, dus er zijn geen sterren te zien op de feeds, hoewel de zon, maan en Venus wel te zien zijn. De aarde of maan op deze video's is vele honderdduizenden keren helderder dan de helderste sterren en de camera's schieten met 60 frames per seconde - met een belichting waarmee we de aarde goed kunnen zien. Deze belichting is te kort om sterren vast te leggen die ongelooflijk zwak zijn in vergelijking met de helderheid van de planeet. (Het ligt eerder aan fotografie dan aan samenzwering!)

Wat betekenen die verschillende schermen?

Het scherm linksonder toont foto's van de aarde die zijn gemaakt door ISS-astronauten. Het middelste scherm toont de huidige positie van het ruimtestation (de grote witte H-vorm!) De rechterbenedenhoek is een 2e live cam die timelapse-video zal weergeven wanneer de livestream niet beschikbaar is.

Bekijk de aarde rollen met dank aan de NASA Live-camera's International Space Station Live Feed:

Dank aan NASA hiervoor


7 augustus 2021
11 juli 2021
4 juli 2021
5 februari 2021
14 augustus 2020
26 mei 2020

NASA Earth From Space - Earth Viewing cameras ISS feed #RealTimeTracker

Omdat het ruimtestation elke 45 minuten een nacht ingaat, is er geen video beschikbaar - gedurende deze tijd en andere onderbrekingen in de uitzending worden opgenomen beelden getoond. Momenteel zijn er livebeelden van het ISS, een externe camera die op de ISS-module is gemonteerd, Node 2 genaamd. Node 2 bevindt zich aan de voorkant van het ISS. De camera kijkt schuin naar voren zodat de International Docking Adapter 2 (IDA2) zichtbaar is. Als de Node 2-camera vanwege operationele overwegingen voor een langere periode niet beschikbaar is, wordt een continue lus van opgenomen HDEV-beelden weergegeven. De lus heeft "Vroeger opgenomen" op de afbeelding om deze te onderscheiden van de livestream van de Node 2-camera. Nadat HDEV op 18 juli 2019 stopte met het verzenden van gegevens, werd op 22 augustus 2019 het einde van de levensduur verklaard. Bedankt aan iedereen die heeft meegewerkt aan het ervaren en gebruiken van de HDEV-beelden van de aarde vanuit het ISS om HDEV zoveel meer te maken dan een technologische demonstratie-lading!

Lees meer »


«   »