Bezochte websites terugvinden in Chrome


Met de functie 'Geschiedenis' kunt u in Chrome tot negentig dagen terug in uw surfverleden. Handig als u bijvoorbeeld vergeten bent om een interessante website op te slaan als Bladwijzer.

Bezochte websites terugvinden in Chrome | Mediafuze

Zoeken in uw surfgeschiedenis

Het maakt bij het zoeken in de surfgeschiedenis geen verschil of u de site een kwartier of een maand geleden hebt bekeken. Alle adressen van door u bezochte sites worden tot negentig dagen bewaard. Graaf zo u in uw eigen surfverleden.

Recent bezochte pagina's

Hebt u in deze browsersessie al meerdere sites bezocht met Chrome, dan staat links naast de adresbalk een pijltje naar links.

  • Klik met de linkermuisknop dit pijltje om naar de vorige bezochte pagina te gaan.
  • Klik nogmaals om verder te bladeren in de geschiedenis.
  • Wilt u een overzicht van de eerder bezochte sites, houd dan de linkermuisknop wat langer ingedrukt als u op het pijltje naar links klikt.
  • Er verschijnt een overzicht van de eerder bezochte sites. Klik op een pagina om de site te zien of klik op Volledige geschiedenis weergeven om verder terug in het overzicht te gaan.
  • Alle bezochte sites worden weergegeven inclusief het tijdstip van uw bezoek. Dit maakt het zoeken makkelijker. Klik op een pagina.

Verder terugkijken

Hebt u in deze browsersessie nog geen pagina's bezocht en wilt u meteen naar de sites van bijvoorbeeld gisteren, ga dan als volgt te werk:

  • Open Chrome.
  • Klik rechtsboven op de drie puntjes.
  • Klik op Geschiedenis > Geschiedenis.
  • Klik op een pagina.
  • U kunt ook zoeken via de zoekbalk bovenaan de pagina.

Wat zijn de risico’s van Ziggo en UPC WifiSpots?

Een groter risico zal er zitten in het feit dat kwaadwillenden kunnen doen alsof ze een Ziggo WifiSpot hebben. Door dit op plaatsen te doen waar veel mensen komen met hun mobiele telefoon kunnen in korte tijd veel inlog gegevens onderschept worden van gebruikers die automatisch proberen in te loggen op het fake Ziggo WifiSpot.Om gebruikers te garanderen dat ze op het echte Ziggo WifiSpot netwerk zitten wordt aangeraden om het Ziggo WifiSpots beveiligingscertificaat te installeren.Dit doet u door het certificaat te downloaden en vervolgens de stappen op uw telefoon, tablet of PC te volgen.Uw apparaat zal hierna alleen nog verbinding maken met het Wifi netwerk “Ziggo” als daar hetzelfde certificaat op staat. Mochten kwaadwillenden een netwerk met dezelfde naam hebben dan zal uw apparaat daar geen verbinding meer mee gaan maken en worden uw gegevens niet onderschept door derden.

Lees meer »

Wat is WifiSpots?

Alle klanten die een betaald Ziggo (of voorheen UPC) abonnement hebben met internet in het pakket, kunnen gratis gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo.Heb je een draadloos Wi-Fi modem, dan wordt hierin een tweede netwerk geactiveerd die dient als hotspot. Je ontvangt automatisch een e-mail van Ziggo op je contact e-mailadres zodra WifiSpots voor je beschikbaar is.Wil je geen gebruik maken van deze functionaliteit? Zet WifiSpots dan uit. In dat geval kan je ook geen gebruik meer maken van de WifiSpots van andere Ziggo abonnees.Bij elk ‘Ziggo WifiSpot’ is de bandbreedte voor gasten beperkt tot maximaal 3 Mbps per gebruiker en er kunnen maximaal 20 gebruikers gelijktijdig op één modem van de WifiSpot gebruik maken.

Lees meer »

QR-code fraude: Wat is het en hoe voorkom je het?

Een QR-code is een soort streepjescode die je gemakkelijk met je mobiele apparaat kunt uitlezen. QR staat hier voor Quick Response, dit omdat het scannen erg snel gaat. Je ziet QR-codes tegenwoordig overal, op reclamefolders, tijdschriften, visitekaartjes, en nog veel meer. Op de meeste smartphones staat standaard een QR-code app die de codes uit kan lezen. Door met deze app de QR-code te scannen kun je bijvoorbeeld direct een site met meer uitleg openen. Vaak worden QR-codes voor het gemak gebruikt omdat je op deze wijze snel een website kan openen en niet een ingewikkelde URL hoeft over te typen.

Lees meer »

Hoe veilig is jouw wifi-netwerk?

Belangrijkste wat we willen meegeven is dat je echt de tijd moet nemen je draadloos netwerk te beveiligen. Wifi-beveiliging wordt steeds belangrijker in deze tijd van de cybercriminaliteit. Steeds meer apparaten worden namelijk gekoppeld aan het wifi-netwerk. Als buitenstaanders of internetcriminelen in jouw wifi-netwerk kunnen, loop je flinke risico's. Ze hebben dan toegang tot bestanden, printers en apparaten in jouw bedrijfsnetwerk. Daarnaast kunnen ze een virus op computers zetten of je inloggegevens van je bank onderscheppen.

Lees meer »

Hoe veilig is openbare wifi?

Hacken betekent dat iemand, een crimineel, met kwade bedoelingen inbreekt op iemands computer, smartphone, e-mailaccount, website of profielsite zoals Facebook. Dit wordt ook wel cybercrime genoemd. Ook proberen criminelen met phishing- of pharming-aanvallen betalingsgegevens te krijgen. Vaak worden deze gegevens verkregen via gehackte computers of websites.

Lees meer »