Cassini's Grand Finale, het laatste hoofdstuk van een opmerkelijke missie van verkenning en ontdekking, is in veel opzichten als een gloednieuwe missie. Tweeëntwintig keer zal NASA's Cassini-ruimtevaartuig door de onontgonnen ruimte tussen Saturnus en zijn ringen duiken. Wat we leren van deze ultradichte passages over de planeet, zouden enkele van de meest opwindende onthullingen kunnen zijn die ooit zijn teruggekeerd door het langlevende ruimtevaartuig. Deze geanimeerde video vertelt het verhaal van Cassini's laatste, gewaagde opdracht en blikt terug op wat de missie heeft bereikt.

Voor meer informatie over het maken van deze video, inclusief de wetenschap achter de beelden, zie de functie op https://saturn.jpl.nasa.gov/news/3016...

De Cassini-missie is een samenwerkingsproject van NASA, ESA (de European Space Agency) en de Italian Space Agency. Het Jet Propulsion Laboratory, een afdeling van het California Institute of Technology in Pasadena, beheert de missie voor NASA's Science Mission Directorate, Washington. Ga voor meer informatie over Cassini's Grand Finale naar https://saturn.jpl.nasa.gov/grandfinale


1 september 2021

Verken NASA's 70 meter diepe ruimte communicatie schotel (360° video)

De antennes van het Deep Space Network zijn de onmisbare schakel naar robotverkenners die zich buiten de aarde wagen. Ze bieden de cruciale verbinding voor het besturen van ons ruimtevaartuig en het ontvangen van hun nooit eerder vertoonde beelden en wetenschappelijke informatie op aarde, waardoor ons begrip van het universum, ons zonnestelsel en uiteindelijk onze plaats daarin wordt voortgestuwd.

Lees meer »
31 december 2020
22 september 2019
16 november 2018

Wij zijn NASA

Nu bouwen we aan het volgende hoofdstuk, keren we terug naar de maan om te blijven en bereiden we ons voor om verder te gaan.

Lees meer »
4 april 2017
1 september 2015