Wij zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat deze tijdelijk niet bereikbaar is.

Home » Meer » Live Streaming WebCams » NASA TV & Live Streaming WebCams » NASA | Thermonucleaire kunst - De zon in Ultra-HD (4K)

NASA | Thermonucleaire kunst - De zon in Ultra-HD (4K)


Het schijnt altijd, staat altijd in vuur en vlam met licht en energie die het weer, de biologie en meer aandrijven. Naast het levend houden van het leven op aarde, zendt de zon ook een constante stroom van deeltjes uit, de zonnewind genaamd, en barst ze af en toe uit met gigantische wolken van zonnemateriaal, coronale massa ejecties genoemd, of explosies van röntgenstralen die zonnevlammen worden genoemd.

Deze gebeurtenissen kunnen onze ruimteomgeving tot aan de uiterste randen van ons zonnestelsel doen rammelen.

In de ruimte houdt NASA's Solar Dynamics Observatory, of SDO, onze dichtstbijzijnde ster 24/7 in de gaten. SDO legt beelden van de zon vast in 10 verschillende golflengten, die elk helpen om een ​​andere temperatuur van zonnemateriaal te benadrukken.

In deze video beleven we SDO-beelden van de zon in ongekend detail. Gepresenteerd in ultrahoge definitie, presenteert de video de dans van het ultrahete materiaal op onze levengevende ster in buitengewoon detail, en biedt een intiem beeld van de grote krachten van het zonnestelsel.
«   »