Spaceshuttle Atlantis en zijn zeskoppige bemanning begonnen maandag om 14.28 uur aan een leveringsvlucht van 11 dagen naar het internationale ruimtestation ISS. EST-lancering vanaf NASA's Kennedy Space Center in Florida. De shuttle zal reserve hardware naar de buitenpost vervoeren en een bemanningslid van het station terugbrengen dat meer dan twee maanden in de ruimte heeft doorgebracht.

Atlantis heeft ongeveer 30.000 pond aan vervangende onderdelen bij zich voor systemen die het station van stroom voorzien, het tegen oververhitting beschermen en een goede oriëntatie in de ruimte behouden. Het grote materieel kan het beste worden vervoerd met behulp van de unieke mogelijkheden van de shuttle.


1 september 2021

Verken NASA's 70 meter diepe ruimte communicatie schotel (360° video)

De antennes van het Deep Space Network zijn de onmisbare schakel naar robotverkenners die zich buiten de aarde wagen. Ze bieden de cruciale verbinding voor het besturen van ons ruimtevaartuig en het ontvangen van hun nooit eerder vertoonde beelden en wetenschappelijke informatie op aarde, waardoor ons begrip van het universum, ons zonnestelsel en uiteindelijk onze plaats daarin wordt voortgestuwd.

Lees meer »
31 december 2020
22 september 2019
16 november 2018

Wij zijn NASA

Nu bouwen we aan het volgende hoofdstuk, keren we terug naar de maan om te blijven en bereiden we ons voor om verder te gaan.

Lees meer »
4 april 2017
1 september 2015