Wij zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat deze tijdelijk niet bereikbaar is.

Home » Social Media » Facebook » Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee voor Peter R. de Vries weg

Gemeente Amsterdam haalt bloemenzee voor Peter R. de Vries weg

Gepubliceerd op 23 juli 2021 om 13:33


De gemeente Amsterdam haalt vrijdag de bloemen weg die voor Peter R. de Vries zijn neergelegd in de Lange Leidsedwarsstraat. Persoonlijke boodschappen, zoals kaartjes en brieven, worden bewaard.

De gemeente overlegt op een later moment met de familie van De Vries over een passende bestemming voor de persoonlijke boodschappen. “Dank aan iedereen voor het medeleven en de steunbetuigingen”, laat de gemeente op Twitter weten.

De misdaadjournalist werd op 6 juli neergeschoten in de straat in het centrum van Amsterdam en overleed ruim een week later aan zijn verwondingen. Na de aanslag bleef het op de plaats delict een komen en gaan van mensen die met een bos bloemen of een tekst hun medeleven wilden uiten en hun gedachten wilden delen. Al snel ontstond er een bloemenzee op de stoep, en werden er dranghekken geplaatst.

Toen op donderdag 15 juli bekend werd dat De Vries was overleden, legden mensen nog meer bloemen neer. Ook lieten mensen veel tekeningen, foto’s, knuffels, ballonnen, Ajax-sjaals en vlaggen achter. Op de grond staat met stoepkrijt groot de lijfspreuk van de misdaadverslaggever geschreven: “On bended knee is no way to be free.”
«