Downloadgeschiedenis wissen in Chrome


Internetprogramma Chrome houdt precies bij welke bestanden u downloadt. Soms is het handig deze lijst te wissen. Bijvoorbeeld als u de pc met meerdere mensen gebruikt.

Downloadgeschiedenis wissen in Chrome | Mediafuze

U kunt uw downloads verwijderen uit de downloadgeschiedenis. Hiermee worden de gedownloade bestanden niet verwijderd. Het ruimt alleen de lijst met downloads op. Het werkt zo:

  • Start Chrome.
  • Druk op de toetscombinatie Ctrl + J of klik rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes > Downloads.
  • De pagina met alle downloads opent in een nieuw tabblad. Klik rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes > Alles wissen.
  • Sluit het tabblad door te klikken op het kruisje rechts van de tabbladtitel.

Hoe bescherm ik mijn WiFi-netwerk?

Veruit de belangrijkste actie die je kunt uitvoeren om je wifi-netwerk veilig te maken, is het instellen van WPA op je netwerk. Daarnaast zijn er nog een paar andere dingen die je moet doen. Voer de onderstaande vijf stappen uit om je wifi-netwerk te beveiligen.

Lees meer »

Wat is WiFi en hoe werkt het?

Wifi is een technologie waarmee je draadloos kunt internetten. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om gegevens te ontvangen en versturen. Grote kans dat jij thuis ook een wifinetwerk hebt. Dat is handig, omdat iedereen in je huishouden dan tegelijk op het internet kan. En je niet meer, zoals in de beginjaren van internet, ruzie hoeft te maken over de kabel. Naast tablets, laptops en smartphones, kunnen tegenwoordig ook camera’s, printers, harde schijven en zelfs wasmachines op wifi worden aangesloten. Dit sluit aan bij de ontwikkeling van het Internet of Things. Dankzij wifi kunnen steeds meer verschillende apparaten onderling verbonden zijn.

Lees meer »

Tips voor een optimaal WiFi

De WiFi-standaard genaamd 802.11 werd in 1997 officieel vastgelegd door het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE). Omdat dit instituut vooral bestuurd wordt door techneuten verzinnen zij graag lekker ingewikkelde naamgeving voor hun standaarden. Er wordt daarom gesproken over WiFi-versies genaamd 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n en 802.11ac.

Lees meer »

WiFi-routertips

Je hebt verschillende frequenties waarop een draadloze router kan werken. Op 2,4 GHz en op 5 GHz. Sommige routers kunnen op de ene frequentie werken en andere weer op de andere frequentie. Ook zijn er routers die op allebei de frequenties werken. De ene frequentie is vaak drukker bezet dan de andere. De frequentie die het minst rondom het huis wordt gebruikt (of wordt verstoord door andere apparaten) leidt tot sneller internet. De keus voor een router met een bepaalde frequentie kan dus al snelheidswinst opleveren alhoewel je er wel op moet letten dat de apparaten waarmee je op internet wilt wel allemaal de frequentie kunnen ontvangen waarvoor je kiest. Oudere apparatuur ondersteunt soms 5 GHz nog niet.

Lees meer »