Home » Het laatste Coronanieuws

Het laatste Coronanieuws

Volg hier het laatste Corona (COVID-19) nieuws.

Coronavirus Live Streaming: nieuws, wereldkaart en live teller op bevestigde gevallen en herstelde gevallen.

Nu Live


Nieuws Video's


Nieuws


TERUGKIJKEN: Persconferentie over corona


April 2021
Maart 2021

TERUGKIJKEN: Avondklok uur later, verder alle maatregelen hetzelfde

De avondklok gaat vanaf 31 maart een uur later in: de maatregel geldt dan van 22.00 tot 04.30 uur. Dat is de enige versoepeling op de korte termijn die demissionair premier Mark Rutte vanavond aankondigde. "Voor de rest blijft alles zoals het is", zei Rutte vanavond. De aanhoudend stijgende besmettingscijfers geven volgens hem geen aanleiding voor meer versoepelingen. "Dat is de zorgelijke realiteit van vandaag."

Lees meer »
Februari 2021

TERUGKIJKEN: Persconferentie Rutte en De Jonge: het is ongelooflijk spannend

Het kabinet gaat de komende tijd iets meer risico nemen met het coronavirus, maar hoe dat zal gaan, is heel erg spannend. Dat heeft demissionair premier Rutte gezegd op de persconferentie waar hij een aantal kleine versoepelingen bekendmaakte. Die komen op het moment dat de besmettingen weer oplopen en er volgens deskundigen een derde golf aan komt.

"Maar er is ook een andere realiteit", zei Rutte. "Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het ons valt. We zijn het aardig zat aan het worden. Het moet wel vol te houden zijn en daarom komen we nu in een fase waarin we bereid zijn iets meer risico te nemen."

Minister De Jonge vergeleek het met het lopen van een marathon. "Wat we nu doen, is een beetje meer zuurstof geven, om het vol te kunnen houden."

Lees meer »

ZO LIVE: Rutte en Grapperhaus over avondklok-uitspraak

De avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in een zaak die was aangespannen door de stichting Viruswaarheid. De maatregel is op verkeerde gronden genomen, oordeelt de rechter.

Volgens de voorzieningenrechter maakt de avondklok een vergaande inbreuk op het recht op bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer. Daarvoor is een zeer zorgvuldige besluitvorming nodig, oordeelt de rechter.

Lees meer »

Meest bekeken pagina's op Mediafuze