Terrassen weer open: ”Ik ben blij dat er weer iets kan maar ik had meer verwacht”


Vanaf volgende week woensdag is het hoogstwaarschijnlijk weer mogelijk om een drankje te drinken op het terras. Dit gaat wel gepaard maar beperkingen om het coronavirus tegen te gaan. Groningse horecaondernemers zijn blij dat er iets mogelijk is maar hadden op meer gehoopt.

''Ja, ik heb toch wel echt gemengde gevoelens. Mijn horecahart begint wel te kloppen maar aan de andere kant is het wel weer met allemaal beperkingen'' vertelt Roos Brinkman, eigenaresse van dinercafé Soestdijk. Zij kan vanaf volgende week woensdag 10 tafeltjes kwijt op haar terras.

Naar alle waarschijnlijkheid mogen de terrassen tot 18:00 's avonds geopend zijn en mogen er per tafeltje maximaal twee personen zitten tenzij mensen uit één huishouden komen. Dan mogen er meer aanschuiven.

Ondanks de beperkingen zijn de horecaondernemers wel al druk aan het voorbereiden op een eventuele opening. ''Ik heb al een draaiboek klaarliggen en ik weet zeker dat mijn team er klaar voor is om volgende week te beginnen'' vertelt Marcel Schlaman, eigenaar van het News Café.

Vanavond om 19.00 wordt er een persconferentie gehouden waarin eventuele versoepelingen worden aangekondigd.
«   »