Wat is WifiSpots? | Mediafuze

Een hotspot is een locatie waar draadloos internet via Wi-Fi wordt aangeboden. Bij een hotspot kunt u met een laptop, tablet of smartphone internetten via een vaste gedeelde aansluiting.
Om abonnees optimaal te laten genieten van zijn diensten, bieden Ziggo en UPC WifiSpots aan. Met WifiSpots maak je niet alleen thuis, maar ook buitenshuis gebruik van draadloos Ziggo / UPC Internet.

Alle klanten die een betaald Ziggo (of voorheen UPC) abonnement hebben met internet in het pakket, kunnen gratis gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo.
Heb je een draadloos Wi-Fi modem, dan wordt hierin een tweede netwerk geactiveerd die dient als hotspot. Je ontvangt automatisch een e-mail van Ziggo op je contact e-mailadres zodra WifiSpots voor je beschikbaar is.
Wil je geen gebruik maken van deze functionaliteit? Zet WifiSpots dan uit. In dat geval kan je ook geen gebruik meer maken van de WifiSpots van andere Ziggo abonnees.
Bij elk ‘Ziggo WifiSpot’ is de bandbreedte voor gasten beperkt tot maximaal 3 Mbps per gebruiker en er kunnen maximaal 20 gebruikers gelijktijdig op één modem van de WifiSpot gebruik maken.

In totaal wordt er 10 Mbps bandbreedte voor de WifiSpot geleverd door Ziggo, bovenop de standaard bandbreedte die hoort bij het internetabonnement.
Ook staat het hotspot netwerk niet in verbinding met het privé netwerk van de eigenaar van de aansluiting en krijgen gasten daarop een eigen IP-adres waardoor ze bij eventueel misbruik geïdentificeerd kunnen worden.

Het extra draadloze netwerk heet overal Ziggo en na één keer inloggen zal er in de toekomst automatisch verbonden worden.

Momenteel wordt van de Thomson TWG870, Technicolor TC7200, Technicolor TC7210, Ubee EVW320B en de Cisco EPC3925 een Ziggo WifiSpot gemaakt.


Veilig internetten onderweg

Elk openbaar netwerk is in principe een veiligheidsrisico. Geen zin om het hele artikel te lezen? Dan is de boodschap eenvoudig: gebruik geen openbare wifi. Kan het echt niet anders, verstuur dan nooit gevoelige informatie over het netwerk. Dat betekent dus nergens inloggen en niet internetbankieren. Gebruik altijd het mobiele netwerk van uw telefoon, als dat kan.

Lees meer »

Bezochte websites terugvinden in Chrome

Het maakt bij het zoeken in de surfgeschiedenis geen verschil of u de site een kwartier of een maand geleden hebt bekeken. Alle adressen van door u bezochte sites worden tot negentig dagen bewaard. Graaf zo u in uw eigen surfverleden.

Lees meer »

Geen wachtwoorden opslaan in Chrome

Chrome heeft een ingebouwde wachtwoordmanager. Handig, want op die manier logt de browser u automatisch in. En hoeft u zelf geen wachtwoord te onthouden. Maar veilig is deze opslag niet. Krijgen anderen toegang tot uw apparaat of Google-account, dan weet men direct uw wachtwoorden. Gebruik de wachtwoordmanager daarom liever niet. Zet de functie uit en verwijder al opgeslagen wachtwoorden. Gebruikt u Chrome op verschillende apparaten, controleer ze dan allemaal.

Lees meer »

Deze gadget beheert het internetgedrag van je gezin

Circle is een gadget die je thuis met wifi verbindt. Vervolgens kun je daar elk apparaat in het netwerk mee beheren; smartphones, tablets, laptops, televisies en meer. Vervolgens blijf je op de hoogte van wat kinderen op de apparaten uitspoken en is dat gedrag naar wens te sturen. 

Lees meer »