Wij zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat deze tijdelijk niet bereikbaar is.

Home » Social Media » Facebook » Code oranje in Limburg, straten en wegen blank door regenval

Code oranje in Limburg, straten en wegen blank door regenval

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 23:44


De snelweg A79 is volledig onder water verdwenen, volgens de politie is de weg fysiek niet meer toegankelijk. De politie roept automobilisten dan ook op deze snelweg tussen Heerlen en Maastricht te mijden. Rijkswaterstaat leidt het verkeer richting Heerlen vanaf knooppunt Kruisdonk op de A2 om via de A76. Op de A79 zijn er vanaf Voerendaal omleidingen. ,,Volg de aanwijzingen en ben niet te eigenwijs, dat kan u duur komen te staan”, waarschuwt de politie op Twitter.

Het KNMI heeft vanavond code oranje afgekondigd voor Zuid-Limburg in verband met hevige regenval. Eerder gold nog code geel. Door wolkbreuken kwamen vanmiddag veel straten blank te staan. Kelders in de regio Heerlen liepen onder, putdeksels kwamen omhoog.

De overlast doet zich vooral voor in Heerlen, Landgraaf en Kerkrade. Er komen veel meldingen binnen op de meldkamers van de hulpdiensten. De brandweer roept mensen op 112 alleen te bellen in levensbedreigende situaties, en niet bij wateroverlast. De politie roept de mensen op niet meer de weg op te gaan, tenzij dat dringend noodzakelijk is. In Maastricht liep het Emmaplein onder water.

De brandweer heeft vanwege de regenval vier actiecentra ingericht in Gulpen, Maastricht, Heerlen en Sittard.

Het KNMI verwacht tot en met donderdag zware regenval in het zuiden van Limburg, waarbij dagelijks meer dan 75 millimeter regen kan vallen.

Deze regio kampte 29 juni ook al met wateroverlast door hevige onweersbuien, waarbij veel regen viel. Ook toen stonden straten onder water, verkeer werd er ernstig door gehinderd. De hevige buien bleven lang hangen doordat het windstil was. In Maastricht viel wel 87,2 millimeter regen.
«   »