Wij zijn momenteel druk bezig met het vernieuwen van onze website. Hierdoor kan het voorkomen dat deze tijdelijk niet bereikbaar is.

Home » Social Media » Facebook » Code oranje in Limburg, straten en wegen blank door regenval

Code oranje in Limburg, straten en wegen blank door regenval

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 21:15


Delen van Limburg zijn dinsdagavond onder water komen te staan door aanhoudende stortbuien. In verband met de zware regenval en de kans op wateroverlast heeft het KNMI dinsdagavond code oranje afgegeven voor deze provincie.

Met name in het zuiden van Limburg kunnen mensen hinder ondervinden van zware stortbuien. Lokaal leiden die buien tot wateroverlast, vooral in Heerlen, Landgraaf en Kerkrade. Hulpdiensten krijgen veel meldingen binnen, meldt Veiligheidsregio Zuid-Limburg op Twitter.

Er is sprake van een groot aantal meldingen over onder water gelopen wegen, vollopende kelders en omhoog komende putdeksels. De A79 bij Heerlen is aan het eind van de middag compleet onder water gelopen. De weg is onbegaanbaar en daarom tijdelijk afgesloten.

Ook vanuit andere Limburgse gemeenten maken mensen melding van wateroverlast. Zo staan net als twee weken geleden straten in het dorp Eygelshoven blank, meldt 1Limburg.

De veiligheidsregio adviseert inwoners van Zuid-Limburg niet de weg op te gaan als dat niet nodig is en in andere gevallen het rijgedrag aan te passen. Ook waarschuwt de veiligheidsregio voor hoge waterstanden in de Maas, zijrivieren en beken en voor uiterwaarden die kunnen onderlopen.

De regenval was al aangekondigd. Maandag had het KNMI daarom al code geel afgegeven voor Limburg. Ook de komende dagen wordt nog veel regen verwacht in het zuidoosten van Nederland en met name in Limburg. Tot en met donderdag kan lokaal 150 millimeter neerslag vallen, waarschuwt het KNMI. Dat is meer dan de 80 millimeter aan neerslag die gemiddeld naar beneden komt in juli.
«   »