Rutte: coronaregels wat versoepeld, maar gedeeltelijke lockdown blijft gelden

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 19:01


Rutte: coronaregels wat versoepeld, maar gedeeltelijke lockdown blijft gelden | Mediafuze

De aangescherpte maatregelen die sinds 4 november golden, worden vanaf donderdag weer afgeschaft. Dat betekent dat publieke gebouwen zoals theaters, musea, en bioscopen weer open mogen en er per ruimte maximaal dertig personen mogen zijn. Datzelfde geldt voor publieke attracties zoals pretparken en dierentuinen.

Binnen mogen per dag weer maximaal drie gasten worden ontvangen in plaats van twee. Buiten worden groepjes van vier weer toegestaan. Dat heeft het kabinet dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie van premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA).

Volgens Rutte zijn de huidige cijfers nog altijd te hoog. Er is ruimte voor verbetering, denk aan supermarkten en andere winkels en in de opvolging van het advies om thuis te werken. Daarom blijft de horeca gesloten en zijn evenementen nog altijd verboden. Vandaag bleek dat het coronavirus weer aan een opleving bezig is.

Hoewel het aantal positieve coronatests voor de vierde dag op rij is gedaald, is de snelheid van die daling er weer bijna uit vergeleken met begin deze maand.
«   »