KLM schrapt alle verre vluchten om aangescherpte coronaregels

Gepubliceerd op 20 januari 2021 om 16:00


KLM schrapt alle verre vluchten om aangescherpte coronaregels | Mediafuze

Vanaf zaterdag moeten reizigers die naar Nederland vliegen nog vóór ze aan boord gaan een sneltest ondergaan. Wie positief is, mag niet mee. Daarnaast moeten reizigers bij aankomst in Nederland een recente negatieve PCR-test ondergaan. Daarmee komt er een "dubbel slot op de deur", aldus premier Rutte.

Aangescherpte coronaregels

Het kabinet kondigde deze aangescherpte coronaregels aan tijdens een persconferentie woensdagmiddag. Naast de nieuwe inreisregels wordt ook de groepsgrootte voor bezoek thuis verder ingeperkt en kwamen details rond de mogelijke avondklok ter sprake.

KLM stelt dat het door de nieuwe regels onmogelijk wordt om te vliegen op verre bestemmingen. Niet alleen reizigers, ook de cabin crew moet een sneltest ondergaan voor vertrek. Daarmee loopt KLM het risico negatief geteste bemanningsleden achter te moeten laten.

Ook vluchten naar bepaalde Europese bestemmingen worden onmogelijk. Het gaat dan om de late vluchten waarbij personeel moet overnachten in een hotel. KLM maakte al een einde aan nachtstops in bekende coronabrandhaarden als Groot-Brittannië, Ierland en Zuid-Afrika, na zorgen onder cabinepersoneel.
«   »