Kappers en scholen onder strikte voorwaarden weer open, winkelen op afspraak

Gepubliceerd op 21 februari 2021 om 19:00


Kappers en scholen onder strikte voorwaarden weer open, winkelen op afspraak | Mediafuze

De middelbare scholen gaan vanaf maandag 1 maart weer gedeeltelijk open. Ook de kappers lijken onder strikte voorwaarden weer te kunnen knippen vanaf 2 maart als de huidige lockdown afloopt. De avondklok wordt verlengd met drie weken. Dat is besproken door het kabinet tijdens het Catshuisoverleg.

Het lijkt erop dat in elk geval de middelbare scholen vanaf maandag 1 maart weer deels opengaan. Het zou gaan om een aantal dagen per week. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog onduidelijk. Ook MBO'ers zouden weer gedeeltelijk naar school kunnen en vooral voor jongeren zouden er ruimere mogelijkheden komen om te sporten.

Contactberoepen

Verder is besproken dat de kappers onder strikte voorwaarden weer opengaan. Of dat ook geldt voor andere contactberoepen is onduidelijk.  

Wat betreft de winkels overweegt het kabinet om winkelbezoeken op afspraak mogelijk te maken. 

De huidige maatregelen lopen tot en met 2 maart. Het kabinet heeft de afgelopen dagen steeds laten doorschemeren dat als er al versoepelingen mogelijk zijn in de periode daarna, dat die slechts beperkt zullen zijn. Voor de horeca zitten er voorlopig geen versoepelingen in.

Dinsdag is er weer een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin de details van de versoepelingen bekend worden gemaakt.
«   »