Terrassen waarschijnlijk weer open, dinsdag beslissing en persconferentie

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 06:29


Terrassen waarschijnlijk weer open, dinsdag beslissing en persconferentie | Mediafuze

De vorige persconferentie werd krap een week geleden gehouden, toch staan demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge dinsdagavond het land te woord over de maatregelen tegen het coronavirus.

Het grootste nieuws is voor veel mensen lang gekoesterd. De versoepelingen waar het kabinet vorige week nog voor terugdeinsde, lijken het volgens ingewijden namelijk nu wel te gaan halen.

Einde aan avondklok

Dat betekent dat waarschijnlijk volgende week na ruim drie maanden een einde komt aan de omstreden avondklok. Horecaondernemers mogen onder strikte voorwaarden hun terrassen weer openen en winkeliers kunnen weer zonder afspraak klanten binnenlaten, mits het aantal beperkt blijft.

Meer bezoekers thuis

Ook de beperking van het aantal bezoekers thuis lijkt te worden versoepeld. Nu geldt nog een dringend advies om per dag niet meer dan een gast te ontvangen. Dat zouden er vanaf volgende week twee worden. Een definitief besluit over al deze versoepelingen valt dinsdagochtend.

Eerste stappen naar heropening

Het kabinet had aanvankelijk gehoopt deze week al de eerste stappen te kunnen zetten richting heropening van de samenleving. Maar daar ging vorige week een streep door omdat het aantal ziekenhuisopnames toen nog altijd steeg. Inmiddels lijkt daar sprake van een stabilisatie, waardoor er nu wel voldoende ruimte zou zijn.
«   »